Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
17.06.2021 kl. 12.09

Vejle står til bøde for at dele adresser i brev fra tandplejen

Det kommer formentlig til at koste Vejle Kommune dyrt, at tandplejen systematisk ignorerede, om forældre havde navne- og adressebeskyttelse.

Vejle Kommune er blevet meldt til politiet og indstillet til en bøde på 200.000 kroner for lemfældig omgang med forældreadresser i den kommunale tandpleje.

Det oplyser Datatilsynet.

Den kommunale tandpleje har ifølge kommunen haft en fast praksis med at begge indehavere af forældremyndigheden har fået et velkomstbrev, der automatisk også indeholdt den anden forældres adresse.

Det skete uden hensyntagen til, hvorvidt adresseoplysningerne måtte videregives til den anden forælder. Dermed blev en eventuel navne- og adressebeskyttelse ikke respekteret. Og det er ikke godt nok, fastslår tilsynet.

LÆS OGSÅ Sommerhusejere fik offentliggjort deres persondata ved en fejl

– Når man opsætter en automatisk proces til fremsendelse af breve med personoplysninger, f.eks. adresser, skal man tage højde for, at videregivelse af oplysningerne i hvert enkelt tilfælde ikke må udsætte borgeres, herunder børns, rettigheder for en risiko. Man skal i øvrigt altid vurdere, om det overhovedet er nødvendigt, at oplysningerne fremgår af brevene, siger chefkonsulent i Datatilsynet Eva Volfing i en pressemeddelelse.

Det var kommunen selv, der anmeldte bruddet på persondatasikkerheden. mdbr@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Vejle står til bøde for at dele adresser i brev fra tandplejen Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger