Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
17.06.2021 kl. 12.32

Rudersdal opdager fejl og betaler millioner tilbage til plejehjemsbeboere

En fejl i beregningsgrundlaget for opkrævning af såkaldte servicepakker betyder, at 800 ældre får penge retur.

Rudersdal Kommune har opdaget, at der har været fejl i beregningsgrundlaget for de såkaldte servicepakker, som beboerne på kommunens plejehjem betaler for.

Pakkerne dækker over egenbetalingen for kost, rengøring, linnedservice og tøjvask.

Det betyder, at omkring 860 nuværende og tidligere beboere har betalt gennemsnitligt 6.000 kroner for meget i perioden juni 2017 til juni 2020. I alt drejer det sig om cirka fem millioner kroner.

Beløbet vil nu blive tilbagebetalt til borgernes konti i august måned. Hvis de berørte er døde i mellemtiden, vil arvingerne få pengene.

LÆS OGSÅ Efter talrige udskydelser er velfærdsloven nu på vej

Sagen ærgrer formanden for social- og sundhedsudvalget Birgitte Schjerning Povlsen (K).

– Selvfølgelig er det ærgerligt, at der er konstateret fejl i vores opkrævninger til plejecenterbeboerne. Jeg vil gerne benytte lejligheden til at beklage det. Jeg vil dog tillade mig navnlig at se på det positive og glæde mig over, at forvaltningen selv konstaterede fejlen, og at vi nu har mulighed for at gøre skaden god igen, siger hun i en pressemeddelelse. 

Revisionsfirmaet BDO har for Rudersdal Kommune foretaget en uvildig undersøgelse af området for at afdække eventuelle fejl. Det er BDO’s vurdering, at taksterne for 2021 er korrekte. mdbr@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Rudersdal opdager fejl og betaler millioner tilbage til plejehjemsbeboere Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger