Foto: Aasmul
Foto: Aasmul
17.06.2021 kl. 11.58

Greve lukker for sygemeldt byrådsmedlems adgang til dagsordner

Politikere skal ikke have adgang til dagsordner, når de har orlov, mener administrationen og borgmesteren. Det Konservative Folkeparti vil have beslutningen ændret.

Brigitte Klintskov Jerkel (K) har i øjeblikket orlov fra sit politiske arbejde i både Folketinget og Greve Byråd grundet sygdom.

Det betyder, at hun ikke længere har adgang til dagsordensystemet First Agenda og således ikke kan sætte sin suppleant, Jess Eiberg Hansen, ind i sagerne. Det skyldes blandt andet, at Jerkel også har sine personlige noter liggende i systemet.

Det har nu fået Det Konservative Folkeparti til at kræve forvaltningens svar på, hvilken lovhjemmel, kommunen mener at kunne begrunde en udelukkelse fra systemerne i. Partiet vil også have svar på, hvorfor der nu er ændret praksis i forhold til tidligere tilfælde af orlov.

– Sagen er desuden af principiel karakter, for hvad der gælder i Greve gælder jo også for alle fremtidige kommuner og personer der søger orlov. Derfor vil Det Konservative Folkeparti gerne rejse sagen, da det begrænser en folkevalgt politiker i at holde sig orienteret i det omfang det måtte være muligt under orlov, skriver Jess Eiberg Hansen i sin begrundelse for spørgsmålene til forvaltningen.

LÆS OGSÅ Ekspert: Udelukkelse af byrådsmedlem er en misforstået og juridisk tvivlsom overreaktion

Greves borgmester Pernille Beckmann (V) erkender, at politikere på orlov tidligere har kunnet tilgå dagsordensystemet.

– Vi har ændret praksis efter at have rådført os med KL. Greve Byråd har 21 medlemmer – og kun 21. Ikke 22. Når man har orlov, er man ikke en del af byrådet, og det betyder, at man ikke har adgang til lukkede sager, siger Pernille Beckmann.

Ifølge Danske Kommuners oplysninger handler sagen blandt andet om, at Brigitte Klintskov Jerkel ikke har haft adgang til dokumenterne i sagen om den igangværende afskedigelsessag mod kommunaldirektør Claus Thykjær. Og det har noget med den sag at gøre, bekræfter Pernille Beckmann.

– Vi har skærpet procedurerne, fordi vi har skullet behandle en personalesag af alvorlig karakter, siger hun.

LÆS OGSÅ Borgmester havde alligevel en finger med i udskældt annonce

Greve Kommune har bedt tilsynet under Ankestyrelsen om at vurdere sagen.

Det har ikke været muligt for Danske Kommuner at få en kommentar fra Brigitte Klintskov Jerkel. mdbr@kl.dk

Emneord
Jura, Byråd, Forvaltning

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Greve lukker for sygemeldt byrådsmedlems adgang til dagsordner Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger