Foto: Læsø Kommune
Foto: Læsø Kommune
16.06.2021 kl. 12.27

Chefjob i forvaltningen tvinger politiker ud af økonomiudvalget

Man kan ikke være leder i kommunens økonomiforvaltning og samtidig sidde i økonomiudvalget, lyder vurderingen fra både det kommunale tilsyn og KL. Byrådsmedlem på Læsø udtræder derfor.

Byrådsmedlem Bente Faurholt (løsg.) kan ikke både arbejde som økonomi- og administrationschef for Læsøfærgen, der er en del af Læsø Kommunes økonomiforvaltning, og samtidig have sæde i økonomiudvalget.

Det fastslår både det kommunale tilsyn i Ankestyrelsen og KL’s juridiske kontor.

Læsøfærgen var tidligere et kommunalt ejet selskab, og der var ingen problemer, men siden 1. januar 2020 har den været en del af Læsø Kommunes forvaltning. Med baggrund i en borgerhenvendelse spurgte forvaltningen derfor KL til råds i sagen.

Vurderingen fra KL’s jurister lyder, at hun ”er afskåret fra at være medlem af Læsø Kommunes økonomiudvalg” med henvisning til paragraf 29, stk. 3 i styrelsesloven, som fastslår, at et udvalgsmedlem ikke må arbejde for den gren af kommunens forvaltning, som udvalget har ansvaret for.

LÆS OGSÅ Notat belaster tidligere borgmester

Ankestyrelsen læner sig op ad KL’s notat og skriver, at det vil være i strid med loven at lade Bente Faurholt fortsætte som medlem af økonomiudvalget.

Bente Faurholt har nu taget bestik af sagen og overladt sin plads i økonomiudvalget til Lars Vilsen fra Læsø Listen, som hun oprindelig blev valgt for. mdbr@kl.dk

Emneord
Jura, Navne, Byråd

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Chefjob i forvaltningen tvinger politiker ud af økonomiudvalget Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger