Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
16.06.2021 kl. 11.49

Aarhus klar med ekstra millioner til bosteder efter trussel om lukning

Socialtilsyn Midt rasler med sablen over for flere bosteder til voksne med handicap i Aarhus. Nu vil rådmanden afsætte flere penge til ekstra personale.

Socialtilsyn Midt har orienteret Aarhus Kommune om, at tilsynet overvejer at fratage Borgercenter Nord at drive bosteder for voksne med handicap.

Det skyldes flere udfordringer på bostedet Elev, som tilsynet besøgte tilbage i april. Idet Elev er omfattet af den godkendelse, der gælder alle Borgercenter Nords bosteder, risikerer hele Borgercenter Nord at miste godkendelsen til at drive bostederne.

Det har Aarhus Kommune svært ved at se det rimelige i, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

– Jeg ser med største alvor på de problemer, tilsynet har påpeget på Elev og andre steder – og der er ingen tvivl om, at det er udfordringer, vi skal løse. Men jeg må ærligt sige, at det er svært for mig at begribe, hvordan tilsynet kan varsle en lukning af alle centerets bosteder på baggrund af problemer et enkelt sted – og samtidig forklare os, at forholdene på det enkelte sted ikke i sig selv er så alvorlige, at de kan medføre en lukning, siger Erik Kaastrup-Hansen, direktør for magistratsafdelingen for sociale forhold i beskæftigelse i Aarhus Kommune.

LÆS OGSÅ Ankestyrelsen sætter foden ned over for konsulenters resultatløn

En frivillig lukning af bostedet i Elev kan dog redde de øvrige bosteder under Borgercenter Nord, har Socialtilsyn Midt oplyst på et møde med kommunen mandag.

Socialrådmand Kristian Würtz (S) vil nu tilføre området fem millioner kroner, som fordeles til de tre borgercentre i kommunen. Det skal her og nu løse udfordringerne med bemandingen på bostedet i Elev.

– Socialtilsyn Midt har givet udtryk for, at omstændighederne med mange vikarer på Elev er en uacceptabel situation, og det er jeg enig i. Derfor prioriterer vi nu, hurtigst muligt at få flere fastansatte med faglært baggrund derud. Jeg håber, at det vil sikre en hårdt tiltrængt tryghed og sikkerhed omkring beboere og pårørende på Elev, siger Kristian Würtz. mdbr@kl.dk

Emneord
Handicap, Tilsyn

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Aarhus klar med ekstra millioner til bosteder efter trussel om lukning Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger