Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
14.06.2021 kl. 12.21

Sygeplejersker går i strejke i 13 kommuner

Et flertal i Dansk Sygeplejeråd har afvist det nye forslag til en overenskomst. Dermed går 5.000 sygeplejersker i strejke fra lørdag.

5.000 medlemmer af Dansk Sygeplejeråd går i strejke fra lørdag.

Det er resultatet efter at et flertal af medlemmerne har stemt nej til et mæglingsforslag. Det oplyser Forligsinstitutionen. 

65,5 procent af de stemmeberettigede sygeplejersker og radiografer stemte nej til mæglingsskitsen, mens 34,5 procent stemte for. I alt har 74,4 procent af medlemmerne stemt, hvilket er rekordhøjt. 

Det sender et stærkt signal, mener formand for Dansk Sygeplejeråd, Grete Christensen.

LÆS OGSÅ Ziegler: Lønstrukturkomité skal give fælles afsæt

– Jeg ser nej’et som et kraftigt og utvetydigt signal til både arbejdsgiverne og Christiansborg om, at sygeplejerskerne har mistet tålmodigheden. Utilfredsheden med lønnen har vokset sig for stor. Samtidig står vi efter halvandet år med corona et sted, hvor sygeplejersker har løbet ekstra stærkt i en hverdag, der i forvejen var præget af et presset arbejdsmiljø og umenneskelig travlhed. Glasset var fyldt. Nu er det flydt over, lyder det fra forbundsformanden. 

Sammen med resten af hovedbestyrelsen og kongressen i Dansk Sygeplejeråd anbefalede hun et ja, men hun vil nu gå 100 procent ind i medlemmernes ønske om at strejke, forsikrer hun. 

Der vil i alle berørte kommuner være et nødberedskab, som aftales med de kommunale og regionale arbejdsgivere inden konfliktens start.

Der har været debat om sygeplejerskernes overenskomst siden marts, hvor et lille flertal af medlemmerne af Dansk Sygeplejeråd valgte at stemme nej til en ny overenskomst. Det var særligt lønnen, de var utilfredse med. Derfor varslede Dansk Sygeplejeråd en strejke, men det lykkedes 18. maj at afværge strejken ved et mæglingsforslag, som blev til i Forligsinstitutionen. mbdr@kl.dk

LÆS OGSÅ Ny overenskomstaftale med lægerne har fokus på ulighed i sundhed

 

Her er de 13 kommuner, hvor sygeplejerskerne vil strejke

Aalborg
Aarhus
Fredericia
Frederiksberg
Gladsaxe
Halsnæs
Hillerød
Holbæk
Københavns
Odense
Ringsted
Silkeborg
Tønder

Kilde: Dansk Sygeplejeråd

 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Sygeplejersker går i strejke i 13 kommuner Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger