Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
10.06.2021 kl. 10.26

Regionerne indgår økonomiaftale: Det var det muliges kunst

Regeringen og Danske Regioner indgik onsdag en aftale om regionernes økonomi for 2022. Rammen til driftsudgifter bliver løftet med 1,185 milliarder kroner, mens anlægsrammen ender på 7,35 milliarder kroner. Regionsformand Stephanie Lose (V) kalder aftalen for "det muliges kunst".

Regeringen og Danske Regioner blev onsdag enige om en økonomiaftale for 2022. Forhandlingerne var brudt sammen i sidste uge, og blev først genoptaget og afsluttet onsdag, efter kommuneaftalen var faldet på plads.

Aftalen betyder, at rammen for sundhedsområdets driftsudgifter bliver hævet med 1,185 milliarder kroner. Det resultat kalder Danske Regioners formand, Stephanie Lose (V), for afdæmpet positivt. Regionerne havde op til forhandlingerne spillet ud med, at det ville kræve to milliarder kroner at dække det demografiske træk, stigende medicinpriser, ny teknologi og efterspørgslen efter et stadigt bedre sundhedsvæsen.

– Vi har kæmpet med næb og kløer for hver en krone ekstra til sundhedsvæsenet, og det er positivt, at vi med aftalen sikrer 1,2 milliarder kroner ekstra til gavn for patienter, pårørende og medarbejdere. Det er dog ingen hemmelighed, at forhandlingerne har været svære, og at regeringens udgangspunkt har været stramme økonomiske rammer. I det lys har aftalen været det muliges kunst, siger Stephanie Lose.

Finansminister Nicolai Wammen (S) er mere begejstret for aftalen, som han kalder "et betydeligt løft".

LÆS OGSÅ Organisationer kritiserer økonomiaftale: "En decideret fuckfinger til handicapområdet fra regeringen

– Regeringen har også lovet, at der skal følge penge med, når der kommer flere børn og ældre. Det har vi indfriet med de to seneste økonomiaftaler, og det gør vi også med denne, som sikrer et betydeligt løft af sundhedsområdet på 1,185 mia. kr, siger Nicolai Wammen.

Regionernes anlægsramme bliver på 7,35 milliarder kroner. Fire milliarder skal bruges på de såkaldte kvalitetsfondsbyggerier, der er hospitaler bygget med tilskud fra staten. Resten af pengene kan regionerne bruge til at renovere bygninger samt købe nyt udstyr og IT.

Hele aftalen kan læses på Finansministeriets hjemmeside. jki@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Regionerne indgår økonomiaftale: Det var det muliges kunst Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger