Foto: Kombit
Foto: Kombit
10.06.2021 kl. 13.45

Kombit langer ud efter leverandør i rødt regnskab

Kommunernes it-fællesskab kommer ud af 2020 med et stort minus på bundlinjen. Det skyldes ikke mindst det kuldsejlede nye valgsystem, som DXC skulle have leveret.

Der er ikke noget galt med toplinjen i kommunernes it-fællesskab Kombit.

Sidste år øgede virksomheden sin nettoomsætning med næsten 500 millioner kroner til 721,9 millioner kroner. Men på bundlinjen er tallene blodrøde, fremgår det af det netop offentliggjorte årsregnskab.

Med et underskud på 136,9 millioner kroner før skat tager selskabet endnu en bid af egenkapitalen, så den nu er på 946 millioner kroner.

Underskuddet er ikke tilfredsstillende, fastslår ledelsen af Kombit i ledelsesberetningen i regnskabet. Det skyldes særligt ekstraordinære nedskrivninger på to afsluttede projekter, Valg og Praksys samt større fokus på andre igangsatte projekter end forventet.

LÆS OGSÅ Regeringen lægger igen-igen op til at droppe bredbåndspuljen

Netop valgsystemet får flere kritiske ord med på vejen i regnskabet. Som erstatning for KMD Valg fik DXC Technology opgaven med at udvikle et nyt valgsystem, men det gik ikke som forventet.

– Kombit måtte i løbet af 2020 endeligt konkludere, at DXC Technology ikke formåede at leve op til de aftalte forpligtelser, hvorfor samarbejdet blev afbrudt, skriver Kombit.

Opgaven bliver nu udbudt på ny. 2020 blev også året, hvor Kombit måtte skrinlægge sygesikringssystemet Praksys, der skulle udvikles i samarbejde med Danske Regioner.

Kombit skriver, at selskabet forventer at give et mindre underskud i 2021 i størrelsesordenen 55 millioner kroner, men at man regner med at give overskud i 2022. mdbr@kl.dk

LÆS OGSÅ Sommerhusejere fik offentliggjort deres persondata ved en fejl
Emneord
It, Digitalisering

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Kombit langer ud efter leverandør i rødt regnskab Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger