Fagborgmester i København, Sisse Marie Welling (th.), og Greve-borgmester Pernille Beckmann uddeler KL's Forebyggelsespris 2021. Screendump fra Social- og Sundhedspolitisk forum 2021
Fagborgmester i København, Sisse Marie Welling (th.), og Greve-borgmester Pernille Beckmann uddeler KL's Forebyggelsespris 2021. Screendump fra Social- og Sundhedspolitisk forum 2021
10.06.2021 kl. 12.58

Digital rådgivning til mentalt sårbare unge får forebyggelspris

Projektet "Forebyggende landsdækkende digital rådgivning for mentalt sårbare unge" modtager KL's Forebyggelsespris 2021 for deres arbejde med at sikre børn og unges trivsel under corona-pandemien.

KL’s Forebyggelsespris blev uddelt i dag i Aalborg, hvor konferencen Social- og Sundhedspolitisk forum løber af stablen.

Prisen går til et tværkommunalt projekt, der i samarbejde med Center for Digital Pædagogik under titlen ”Forebyggende landsdækkende digital rådgivning for mentalt sårbare unge” har arbejdet med at sikre børn og unges trivsel i en tid, hvor meget af de unges hverdagsliv har været påvirket af corona-pandemien. Projektet er lige nu udbredt til 26 forskellige kommuner.

– Der har været rigtig mange gode projekter, og der skal lyde en stor ros til alle projekter, men der var et projekt, som skilte sig særligt ud. Der er tale om en nyskabende løsning, som bruger ressourcer til at skabe nærvær hos sårbare børn og unge, en løsning der gør det muligt at komme ud til mange, som vi har svært ved at nå, og som ikke har øje for os. Det viser, at pædagogisk rådgivning er relevant, og det viser, at det kan lade sig gøre at nå ud til unge, som måske helst vil gemme sig bag deres skærm, siger Københavns sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF) på scenen i Aalborg.

Den seks personer store jury har lagt vægt på, at det digitale rådgivningsprojekt formår at tænke nyt med udgangspunkt i eksisterende værktøjer og på samme tid viser, at en kombination af digitale og fysiske møder kan være en effektiv måde at nå udsatte børn og unge. Også når corona-pandemien er lagt bag os.

LÆS OGSÅ Flere fattige i opgangstid

Anni Marquard, der er stifter og direktør i Center for Digital Pædagogik, modtog prisen på scenen, hvor hun fortalte om den digitale rådgivning. Da landet lukkede ned i marts steg antallet af henvendelse med 300 procent og rådgivningen fik med Marquards ord "rygende travlt".

Blandt de øvrige nominerede var projektet STIME samt Fritids- og Ungecentrenes forebyggelse af ensomhed og mistrivsel blandt hjemsendte børn og unge fra Aalborg Kommune. jki@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Digital rådgivning til mentalt sårbare unge får forebyggelspris Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger