Pressefoto
Pressefoto
04.06.2021 kl. 22.29

Økonomiforhandlinger afbrudt: Intet nyt møde aftalt

Økonomiforhandlingerne mellem KL og regeringen er sent fredag aften afbrudt, oplyser KL. Det specialiserede socialområde skiller parterne.

Efter timelange forhandlinger fredag eftermiddag og aften om kommunernes økonomi næste år, er KL og regeringen gået hver til sit uden en aftale og uden at have et nye møde i kalenderen. Det oplyser KL sent fredag aften.

– Vi må konstatere, at vi står for langt fra hinanden i forhandlingerne på nuværende tidspunkt til, at det giver mening at fortsætte. Der er der brug for tænkepause. Det vigtigste for os er, at der findes en vej i forhold til at støtte kommunerne i udfordringerne med det specialiserede socialområde, siger KL’s formand Jacob Bundsgaard (S) i en pressemeddelelse.

Ifølge pressemeddelelsen har KL meddelt regeringen, at der "ikke er perspektiv i at fortsætte dagens forhandlinger". Derfor er forhandlingerne afbrudt for at give plads til en "tænkepause".

Tidligere på dagen fredag, før forhandlerne bevægede sig mod Finansministeriet, forklarede KL-formanden, at økonomien på det specialiserede socialområde var knasten, der skilte parterne.

LÆS OGSÅ Organisationer kritiserer økonomiaftale: "En decideret fuckfinger til handicapområdet fra regeringen

– Vi har et ønske om at kunne følge godt med blandt andet på det specialiserede socialområde, og det er regeringen ikke villig til, som det ser ud i øjeblikket. Derfor kommer vi til at skulle bruge både tid og kræfter i dag (fredag, red.) og måske også de kommende dage på at se, om vi kan nå hinanden. Så der er lang vej endnu, sagde Jacob Bundsgaard.

Han karakteriserede samtidig årets økonomiforhandlinger som "de sværeste forhandlinger, jeg har været med til."

Det har sent fredag aften ikke været muligt at få en kommentar fra finansministeren. jki@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Økonomiforhandlinger afbrudt: Intet nyt møde aftalt Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger