Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
02.06.2021 kl. 12.00

Epidemikommissionen: Luk Jomfru Ane Gade

Over halvdelen af smittespredningen i fire sogne i Aalborg kan knyttes til festgaden. Nu bliver der lagt op til at lukke barer og værtshuse i Jomfru Ane Gade.

Luk festen i den berømte Jomfru Ane Gade i Aalborg i fjorten dage fra torsdag. Sådan lyder det i en fortrolig indstilling fra Epidemikommissionen, som Folketingets Epidemiudvalg skal behandle senere onsdag, og som Politiken har læst.

Der er tale om en »særlig situation i Aalborg, hvor der dels er en stor koncentration af smitte, der formodes at være relateret til Jomfru Ane Gade, og dels at værtshuse og barer i kommunen ligger tæt og koncentreret netop i denne gade«, skriver Epidemikommissionen ifølge Politiken i sin indstilling.

Opfordringen fra kommissionen kommer efter en henvendelse fra Aalborgs borgmester, Thomas Kastrup-Larsen (S), som i flere medier har udtrykt ønske om at få lukket festgaden, da en stor del af den aktuelle smittespredning i byen kan kædes direkte sammen med aktiviteterne i Jomfru Ane Gade. Borgmesteren i Aalborg har kaldt det meningsløst at lukke for eksempel skoler og ikke de barer, hvor smittespredningen sker.

Ud af 148 smittede unge mellem 16 og 24 år i de tre sogne Budolfi, Vor Frelser, Vor Frue og Skt. Markus angiver 86, at de har været i Jomfru Ane Gade i perioden, oplyser Styrelsen for Patientsikkerhed. gij@kl.dk

LÆS OGSÅ Ansatte i ældreplejen skal testes hver uge
Emneord
COVID19, Fritid, Sundhed

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Epidemikommissionen: Luk Jomfru Ane Gade Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger