Foto: Dragør Kommune
Foto: Dragør Kommune
01.06.2021 kl. 11.00

Dragør har fået ny borgmester

Venstre fortsætter som borgmesterparti i Dragør, når Helle Barth fra i dag overtager posten efter partifællen Eik Dahl Bidstrup.

Et flertal i Dragør Kommunalbestyrelse besluttede i går aftes, at Helle Barth (V) skal være ny borgmester i Dragør Kommune. Det sker efter, at Eik Dahl Bidstrup har bedt om at træde ud af kommunalbestyrelsen til fordel for et nyt job som formand for den kristelige fagforening Krifa.

Med skiftet kommer det kommunale Danmark op på at have 14 kvindelige borgmestre.

– Jeg er både glad og stolt over at være valgt til borgmester i Dragør. Dragør er et moderne lokalsamfund – en skøn perle at bo og leve i. Udviklingen skal fortsætte. Og borgerne vil opleve, at jeg går seriøst og samtidig ydmygt til opgaven, siger Helle Barth.

Bag den nye borgmester står det eksisterende konstitueringsflertal bestående af Venstre, Socialdemokratiet, Tværpolitisk Liste og Dansk Folkeparti.

LÆS OGSÅ Borgmesterkandidat skal være folketingsvikar midt i valgkampen

Helle Barth blev valgt ind i Dragør Kommunalbestyrelse i 2013. Hun er 58 år, uddannet bibliotekar og master i biblioteks- og informationsvidenskab. Helle Barth er gift, har to voksne børn og to børnebørn.

Med Eik Dahl Bidstrups udtræden af kommunalpolitik er der blevet plads til et nyt medlem af kommunalbestyrelsen. Det er partifællen Per Faldborg Olesen, som er første stedfortræder for Venstre. gij@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Dragør har fået ny borgmester Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger