Foto: Aarhus Kommune
Foto: Aarhus Kommune
29.01.2021 kl. 14.00

Byrådsmedlem afgiver mandat

Medlem af byrådet i Aarhus Peter Hegner Bonfils forlader Enhedslisten til fordel Socialdemokratiet. Men først forlader han byrådet, så mandatet forbliver hos Enhedslisten.

Det begynder at ligne en rekord i Aarhus byråd, hvor otte medlemmer nu har skiftet parti siden valget i 2017. Senest Peter Hegner Bonfils, som har meddelt, at han forlader Enhedslisten til fordel for Socialdemokratiet.

Peter Hegner Bonfils, der er formand for Teknisk Udvalg, adskiller sig dog fra de forrige syv ved, at han samtidig forlader byrådet helt og derved overlader mandatet til den næste på Enhedslistens liste.

Om den øvelse siger han selv på Facebook:

–  Jeg har, det meste af tiden, været glad for min tid i Enhedslisten i Aarhus og jeg vil gerne sige tak til de mange som jeg har lavet meget god politik med i den sammenhæng. Og i respekt for det og de mange år jeg har været i partiet vil jeg overlade mit mandat i byrådet til den næste på Enhedslistens liste. Det er i mine øjne det rigtige at gøre. 

LÆS OGSÅ Kort nyt
FOR ABONNENTER

Men på trods af følelserne for Enhedslisten, så mener Peter Hegner Bonfils tilsyneladende, at han kan opnå flere politiske resultater som en del af Socialdemokratiet:

– Politik er en kamp om- og på værdier. Men for mig er det at bygge op og at skabe resultater altid det vigtigste. Jeg er ikke i politik for at stå på sidelinjen og råbe, men for resultater. Jeg laver ikke partiarbejde for at skændes om linjen, men for at finde fælles fodslag og løsninger. 

Slut med skåltaler

Peter Hegner Bonfils sad tidligere i byrådet fra 2014-2017, men blev ikke genvalgt. 1. april sidste år kom han dog i byrådet som suppleant for Keld Hvalsø, som trådte ud på grund af nyt arbejde.

Nu træder Peter Hegner Bonfils så selv ud for at lægge sine kræfter i Socialdemokratiet.

LÆS OGSÅ Nye Borgerlige-kandidat: Sæt borgmesterens løn ned med 25 procent

–  For mig er ord og skåltaler ikke nok. Det har det aldrig været. Ord uden handling er ikke det store værd. Det er trods alt de politiske resultater, og ikke skåltalerne, som vi og vores børn skal leve med. Det har den seneste tid også understreget. Og det er derfor blevet klart og tydeligt for mig, at jeg nu er socialdemokrat. Mit hjerte ligger i at bidrage til den socialdemokratiske bevægelse og indgå som loyalt medlem af socialdemokratiet og en del af det socialdemokratiske fællesskab, der vil gøre Danmark og verden til et bedre sted, skriver han i sit opslag. ksp@kl.dk 

Emneord
Byråd, Navne

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Byrådsmedlem afgiver mandat Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger