Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
27.01.2021 kl. 11.30

Databrud i Rudersdal: Andre kommuner kan have samme problem

Rudersdal Kommune har konstateret, at en række dokumenter, som skulle være lukkede, har været mulige at fremsøge for medarbejdere i Rudersdal Kommune. Det vurderes, at andre kommuner kan have samme problemstilling.

Dokumenter, der skulle have været lukkede, viste sig at være åbne i Rudersdal Kommune.

Det er alene medarbejdere i Rudersdal Kommune, som potentielt har haft mulighed for at fremsøge disse dokumenter. Kommunen har omfattende sikkerhedsprocedurer og herunder også logning af, hvilke dokumenter der fremsøges for at sikre, at kun de medarbejdere, som bør have adgang til bestemte borgersager og herunder dokumenter knyttet til disse, har adgang.

Rudersdal Kommune har ikke kunne påvise, at der er sket misbrug af adgang, eller at medarbejdere uberettiget har søgt adgang til borgeres sager og dokumenter knyttet hertil.

Det drejer sig om dokumenter udarbejdet i en periode fra 1. kvartal 2018 og frem til december 2020.

LÆS OGSÅ Sommerhusejere fik offentliggjort deres persondata ved en fejl

Fejl mellem to systemer

Baggrunden for det mulige databrud var en teknisk fejl i integrationen mellem kommunens journaliseringssystem, Acadre, og den skabelonløsning, Rudersdal Kommune anvender til at effektivisere og standardisere brugen af Word.

Rudersdal Kommune vurderer derfor, at andre kommuner har samme problemstilling. Rudersdal Kommune har fået rettet den tekniske fejl, så alle dokumenter nu er journaliseret korrekt. Rudersdal Kommune har indberettet sagen til Datatilsynet.

Hvis oplysningerne mod forventning skulle være kommet uvedkommende til kendskab, vurderer Rudersdal Kommune, at de mulige konsekvenser af bruddet kan være dels offentliggørelse eller videregivelse af følsomme eller fortrolige oplysninger om borgeren. Dels forsøg på at bruge oplysninger om borgeren, herunder identifikationsoplysninger, til at udgive sig for at være borgeren. tkn@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Databrud i Rudersdal: Andre kommuner kan have samme problem Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger