Foto: Jacob Bundsgaard, formand for KL
Foto: Jacob Bundsgaard, formand for KL
22.01.2021 kl. 11.30

KL's bestyrelse beslutter at etablere nyt udviklingscenter

Komponent er en ny virksomhed, som tilbyder rådgivning, kompetenceudvikling og efteruddannelse til kommunerne.

Torsdag besluttede KL’s bestyrelse at etablere et nyt udviklingscenter med navnet ’Komponent – Kommunernes Udviklingscenter’. Det skriver KL i en pressemeddelelse.

– Kommunerne skal hele tiden tilpasse sig nye udfordringer og udnytte nye muligheder for at blive ved med at leve op til borgernes ønsker og forventninger. Formålet med Komponent er at give os ét samlet sted, hvor vi kan trække på kompetencer inden for styring, ledelse og faglig udvikling på velfærdsområderne. Så vi kan sikre ambitiøs kompetenceudvikling af de kommunale politikere, ledere og medarbejdere, som hver eneste dag står med den vigtige opgave at sikre god velfærd til borgerne, siger KL’s formand Jacob Bundsgaard (S).

Komponent er en selvstændig organisation, som i samarbejde med KL skal facilitere tilbud, der opsamler viden på tværs af hele den kommunale sektor, så erfaringer og nye ideer deles hurtigere mellem alle landets kommuner.

– Med Komponent vil vi både tilbyde kommunerne 1:1 rådgivning, hvor de får en skræddersyet løsning, og 1:mange ydelser, når vi identificerer et behov hos kommunerne. Uanset om vi hjælper med at forbedre styringen på socialområdet, sparrer med topledelsen eller kører et uddannelsesforløb for økonomikonsulenter, stiller vi med et hold, der forstår den kommunale drift, de faglige dilemmaer og de ledelsesmæssige aspekter, siger Jacob Bundsgaard.

LÆS OGSÅ Analyse: Haves: Masser af kommunikation - Ønskes: Bedre målrettet kommunikation

Komponent omfatter en sammenlægning af COK (Center for Offentlig Kompetenceudvikling), KLK (KL’s Konsulentvirksomhed) og KL’s ledelsesområde. Der er endnu ikke fundet en direktør for den nye organisation. frst@kl.dk 

Emneord
KL, Kommunikation

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: KL's bestyrelse beslutter at etablere nyt udviklingscenter Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger