Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
21.01.2021 kl. 12.50

TV-bingo tættere på redning efter grønt lys fra EU

Det nordjyske lokalklenodie SIFA TV-Bingo er kommet nærmere redning, efter EU-Kommissionen har meddelt, at staten gerne må fritage foreningen fra nye afgiftsregler.

SIFA TV-Bingo, der hvert år uddeler millioner fra tv-bingo til det nordjyske foreningsliv, er truet af lukning efter nye afgiftsregler. Men nu er der lys for enden af tunnelen, efter EU-kommissær Margrethe Vestager har oplyst, at det er op til Danmark selv at undtage SIFA fra afgiftsreglerne. Det skriver TV2 Nord.

– Det er det enkelte medlemslands ansvar at vurdere, om arrangører af tv-bingo skal følge samme regler som andre online-spillesteder. Og i så fald skal dette medlemsland også vurdere, om tv-bingo så kan få lov at blive behandlet anderledes, lyder svaret fra EU-Kommissionen.

De nye afgiftsregler er målrettet udbydere af online spillevirksomheder og online casinoer. Reglerne betyder, at affgiften til staten stiger med 40 procent, og det svarer til hele det overskud, som SIFA genererer på tv-bingo og kanaliserer videre ud i foreningslivet. Da nyheden om SIFA's nært forestående undergang kom frem, kastede både en rådmand og borgmesteren i Aalborg sig ind i kampen for at redde SIFA.

Men nu er det altså EU, der kommer med en potentiel redningskrans. Og det er SIFA TV-Bingos formand ret begejstret for.

LÆS OGSÅ Lokale politikere vil redde tv-bingo: Nu skriver borgmester brev til skatteministeren

– Armene ryger automatisk lidt i vejret, når man får sådan en besked. Men nu venter vi så på svar fra ministeren, som ikke er vendt tilbage til os. Så det er svært at tro det endnu, når vi blot bliver mødt af radiotavshed, siger han til TV2 Nord.

Han er dog klar over, at Christiansborg først skal på banen for at redningen er i hus, og at der måske står andre ting på ministrenes dosmersedler end en bingoforening i Aalborg. jki@kl.dk

Emneord
Idræt, Kultur, Afgifter

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: TV-bingo tættere på redning efter grønt lys fra EU Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger