Socialrådgivernes formand i Region Øst, Rasmus Baslev, mener, at Guldborgsund må tilføre flere midler til familieområdet. Foto: Dansk Socialrådgiverforening
Socialrådgivernes formand i Region Øst, Rasmus Baslev, mener, at Guldborgsund må tilføre flere midler til familieområdet. Foto: Dansk Socialrådgiverforening
21.01.2021 kl. 11.05

Socialrådgiverne: Ordre om at spare på alle børnesager er utilgivelig

Desværre er sagen fra Guldborgsund ikke det eneste eksempel på, at en familieafdeling er særdeles presset økonomisk, lyder det fra Socialrådgiverne, som kræver flere penge til området.

Det er fair nok, at familieafdelingen i Guldborgsund Kommune gerne vil drive det sociale arbejde billigere, men det skal ske inden for lovens rammer og under hensyn til såvel borgere som medarbejdere.

Derfor er det langt over stregen, når centerchefen i afdelingen, som Danske Kommuner kunne fortælle onsdag, i en mail til socialrådgiverne i december bad alle om at spare 100.000 kroner på sagerne.

Det mener Rasmus Balslev, der er formand for Dansk Socialrådgiverforening i Region Øst, der også dækker Guldborgsund.

– Det er en utilgivelig mail, som risikerer at føre til ulovlig sagsbehandling – og det presser socialrådgiverne, der i forvejen er pressede, siger han.

LÆS OGSÅ Lydproblemer gør nyt familiehus ubrugeligt

Rasmus Balslev er også noget overrasket over sprogbrugen i mailen, hvor centerchefen direkte skriver, at medarbejderne ikke må begrunde beslutningerne om eksempelvis at fjerne en foranstaltning med økonomi, men at afgørelserne skal være fagligt begrundede.

– Det er sjældent, det siges så direkte, bemærker han, der har haft øjnene rettet mod netop Guldborgsund Kommune tidligere.

Her har hver medarbejder i familieafdelingen flere sager hver end i mange andre kommuner. Det betyder, at medarbejderne får vanskeligere ved at følge op på sagerne, hvilket i sidste ende gør dem dyrere. Derfor er der kun ét at gøre, mener Rasmus Balslev.

– Man er nødt til at forholde sig til at få tilført nogle medarbejderressourcer. Byrådet må påtage sig ansvaret for serviceniveauet, siger han, og så skal byrådet i øvrigt være glade for, at afdelingen har medarbejdere, der kerer sig om deres faglighed.

LÆS OGSÅ Politisk børneaftale på plads: Kommuner forpligtes til at overveje adoption fra fødslen

– Mig bekendt har ingen medarbejdere rettet sig efter mailen og lukket sager på et usagligt grundlag, som der bliver opfordret til. Det siger noget om, at de virkelig står på deres faglighed, siger Rasmus Balslev.

Han vil ikke afgøre, om den rigtige løsning er at afskedige centerchefen:

– Jeg skal ikke undskylde noget på centerchefens vegne, men hvis man indsætter en anden chef med samme økonomiske niveau og serviceniveau, ændrer det jo ikke meget. Der skal kigges meget mere grundlæggende på rammerne for det sociale arbejde i kommunen, siger Rasmus Balslev.

Guldborgsund Kommune ønsker ikke at kommentere sagen, før den er blevet politisk behandlet i byrådet. Det sker torsdag aften. mdbr@kl.dk

LÆS OGSÅ KL om børneaftale: Fine takter, men hvad med tilliden til kommunerne?

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Socialrådgiverne: Ordre om at spare på alle børnesager er utilgivelig Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger