Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
19.01.2021 kl. 11.00

Frederiksberg fritager forældre for betaling

Frederiksberg Kommune starter en frivillig ordning, hvor forældre kan blive fritaget for betaling, hvis de holder deres børn hjemme fra daginstitutioner.

På grund af den seneste tids skærpede restriktioner, har regeringen 8. januar anbefalet, at man i daginstitutioner inddeler børn i mindre grupper. For at lette presset på daginstitutionerne, har Magistraten i Frederiksberg Kommune derfor i går besluttet at tilbyde en ordning, der fritager forældre for at skulle betale for daginstitution, hvis de holder deres børn hjemme. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Ordningen ligner det tilbud, som blev etableret under den første nedlukning i foråret 2020, som forældre til omkring 500 børn dengang benyttede sig af. Borgmester Simon Aggesen (K) er glad for kommunens beslutning og håber på, at Frederiksbergs forældre igen vil benytte sig af tilbuddet.

– Vores daginstitutioner er stadig åbne, og mange forældre har stadig behov for pasning. Men vi så i foråret under den første nedlukning, at der en del forældre, der har mulighed for det, og som ønsker at holde deres børn hjemme. For dem er det her en rigtig god ordning. Det giver et lidt mindre tryk på daginstitutionerne, og forældrene slipper for at betale for et tilbud, de ikke benytter, siger han i pressemeddelelsen.

Den nye ordning er frivillig, og Simon Aggesen understreger også, at det stadig er både rimeligt og helt sikkert at sende sine børn i daginstitution.

LÆS OGSÅ Køge betaler pasningspenge tilbage til forældre

– Jeg håber, at vi med ordningen skaber et lille incitament til at de forældre, der har mulighed for det, vælger at holde børnene hjemme lidt ekstra. På samme måde håber jeg, at alle er klar over, at de trygt kan aflevere deres børn i byens dagtilbud, hvis de – af den ene eller anden grund – har behov for det. Ingen forældre skal have dårlig samvittighed over at aflevere deres børn i vuggestuen eller børnehaven, skriver han på Facebook.

I sidste uge besluttede Gladsaxe Kommune også at kompensere forældre, der holder deres børn hjemme. Det skete efter Forældrenes Landsorganisation (FOLA) efterlyste et initiativ som i foråret, selvom der dengang var tale om en fuld nedlukning. Frederiksbergs ordning vil gælde fra 19. januar til 28. februar, og alle forældre vil modtage information om tilmelding til ordningen fra deres barns daginstitution. frst@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Frederiksberg fritager forældre for betaling Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger