Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
18.01.2021 kl. 11.40

Kommune betaler for strip til handicappede

Botilbud for handicappede har brugt kommunale coronamidler til at betale for stripshow. Det udvikler beboernes seksualitet lyder begrundelsen fra centerchef. Stripshowet fremkalder kritik fra borgmester og organisation.

Botilbuddet Grøndalsvænge for personer med svære handicap brugte i december måned 10.000 kroner på et stripshow for beboerne. Pengene kom fra ekstra midler på grund af coronakrisen. Det skriver Jyllands-Posten. Aktiviteten fremkalder kritik fra eksperter og politikere, men centerchef i Københavns Kommune forsvarer stripshowet.

– Seksualitet er en del af kerneopgaven, og vi arbejder fagligt med det i forskellige sammenhænge. Vi understøtter borgerne i at udvikle deres seksualitet, siger Karoline Winther-Lund, der er centerchef for Københavns Kommunes center for omsorg og socialpædagogik, til Jyllands-Posten.

Hun forklarer, at stripshowet, der skulle inkludere både en mandlig og en kvindelig stripper, blev aflyst på grund af corona. Ifølge centerchefen var der en socialfaglig begrundelse for showet. Det skulle være med til at udvikle deres seksuelle tanker og fantasier, siger hun om showet, der var uden fysisk berøring mellem beboere og strippere.

Hos Landsforeningen SIND siger formand Knud Kristensen til Jyllands-Posten, at han har svært ved at se det socialfaglige formål i striptease. Han understreger dog, at det ikke bør vække forargelse såfremt botilbuddet har skaffet samtykke fra beboerne, hvilket ifølge Jyllands-Posten er tilfældet.

LÆS OGSÅ Efterlyser flere hænder til at klare coronakrisen

Mia Nyegaard (R), socialborgmester i København, kalder det for usædvanlig dårlig dømmekraft, at botilbuddet bruger kommunale penge på striptease. Hun vil nu tage emnet op i forbindelse med en kommende evaluering af kommunens seksualpolitik. Hendes anke mod stripshowet er ikke, at det finder sted på et botilbud i kommunen, men at det bliver betalt med kommunale midler.

Centerchef Karoline Winther-Lund forklarer til Jyllands-Posten, at beboerne på botilbuddet normalt selv betaler for aktiviteter som denne. De har for eksempel tidligere været på sexmesse for egen regning. jki@kl.dk

Emneord
Social, Handicap, COVID19

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Kommune betaler for strip til handicappede Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger