Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
15.01.2021 kl. 08.00

Sverige vil have ny tunnelforbindelse under Øresund

Region Skåne vil med den svenske regering i ryggen arbejde for en ny fast forbindelse mellem Danmark og Sverige.

Med Øresundsbrokonsortiet som forbillede vil Region Skåne og den svenske stat bakke op om byggeriet af en fast forbindelse mellem Helsingborg og Helsingør.

Det skriver Region Skåne i en pressemeddelelse.

Om kort tid vil Vejdirektoratet sammen og den svenske pendant Trafikverket præsentere en forundersøgelse af projektet, som kommunerne i Greater Copenhagen allerede har nikket til.

LÆS OGSÅ 100 initiativer skal styrke hovedstaden i den globale konkurrence

– Fra Region Skånes side er vi klar til at være en aktiv part i byggeriet af en fast HH-forbindelse og sammen med staten vil vi give garantier for de nødvendige lån. Både flertallet og oppositionen i Region Skåne står bag denne hensigtserklæring. Når medfinansieringen nu er på bordet, bør staten snart kunne give grønt lys til projektet, siger regionsrådsformand Carl Johan Sonesson (Moderaterna).

Det er tanken at lave en forbindelse, der dels består af en tunnel til togtrafik og en tunnel til biltrafik. Den konkrete placering af tunnellerne er endnu ikke kendt, men i et tidligere forslag fra 2019 arbejdes der med en motorvejstunnel fra Helsingørmotorvejen ved Snekkersten til syd for Helsingborg, mens jernbaneforbindelsen går fra centrum af Helsingør til centrum af Helsingborg.

Tilbage i 2018, før undersøgelsen blev påbegyndt, var der desuden tale om, at tunnellerne kan stå færdig i 2035. mdbr@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Sverige vil have ny tunnelforbindelse over Øresund Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger