Arkivfoto
Arkivfoto
15.01.2021 kl. 08.00

Konkurs får rådmand til at trække sig

Aalborgs skolerådmand Tina French Nielsen (V) overlader posten til gruppeformand.

Efter 19 år i kommunalpolitik takker Aalborgs skolerådmand Tina French Nielsen (V) af.

Det meddeler hun i en pressemeddelelse.

Beslutningen kommer i kølvandet på, at hun privatøkonomisk er kommet i en alvorlig knibe. Hendes families ejendom, som hun ejer aktieandele i og har stillet meget store kautioner for, er gået konkurs. I den forbindelse kræver kuratorerne, at disse kautioner bliver indfriet.

Det ser Tina French Nielsen sig ikke i stand til, og hun vil derfor søge skifteretten om gældssanering. Og det duer ikke, når man er rådmand, mener hun.

LÆS OGSÅ Borgmester trækker sig som spidskandidat

– Når du har et stort ansvar, får du stor opmærksomhed i offentligheden – det er helt naturligt. Jeg elsker og respekterer mit parti Venstre, og jeg vil ikke stille partiet i en situation, hvor mit mandat skal diskuteres med baggrund i mine private forhold, skriver Tina French Nielsen.

Beslutnignen er truffet med en vis portion vemod, understreger hun. 

– Det har været fantastiske år, som jeg vil se tilbage på med glæde og ydmyghed. Jeg vil også gerne sige tak til alle de mennesker, der har haft tillid til mit politiske virke i alle de år og har stemt på mig, skriver hun.

Tina French Nielsen fik 4.275 personlige stemmer ved kommunalvalget i 2017, hvilket kun blev overgået af borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S).

LÆS OGSÅ Borgmesterkandidat skal være folketingsvikar midt i valgkampen

1. februar overdrager hun derfor rådmandsposten til Venstres nyvalgte politiske leder i Aalborg, Jan Nymark Thaysen, der hidtil har været partiets gruppeformand i byrådet.

Tina French Nielsens karriere i kommunalpolitik begyndte i 2002 i den daværende Nibe Kommune. Her blev hun viceborgmester, og fortsatte efter strukturreformen i 2007 i Aalborg Byråd. Lige siden har hun været rådmand; i to perioder i ældre- og handicapforvaltningen og fra 2014 i skoleforvaltningen. Både ved KV13 og KV17 var hun Venstres borgmesterkandidat.

Venstre har yderligere en rådmand i Aalborg, Mads Duedahl, som også har meddelt, at han ikke genopstiller. I stedet går han efter at blive regionsrådsformand i Nordjylland. mdbr@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Konkurs får rådmand til at trække sig Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger