Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
15.01.2021 kl. 08.00

København vil ikke længere være sløv betaler

Det skal være slut med at regninger bliver væk i Københavns Kommunes systemer og derfor bliver betalt for sent.

Den var helt galt, da Københavns Kommunes interne revision sidste år kiggede på, hvor mange regninger, kommunen har betalt senere end de 30 dage, loven siger.

I alt var der over året fra september 2019 til september 2020 tale om regninger for 900 millioner kroner.

Det kan Københavns Kommune ikke være bekendt, mener beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V), som derfor står bag et medlemsforslag, som økonomiudvalget nu enstemmigt har vedtaget.

– Det (at være langsom med betalingerne, red.) sender et svært dårligt signal i en tid, hvor mange virksomheder og leverandører kæmper for at overleve coronakrisen, og hvor det er afgørende, at de kan regne med at få deres penge til tiden, skriver hun i forslaget, som Det Konservative Folkeparti også stod bag.

LÆS OGSÅ København vil skynde sig at betale regninger

Nu skal økonomiforvaltningen derfor inden udgangen af januar finde ud af, hvordan der kan sættes såkaldte fast track-procedurer op for betalingen af regninger til leverandører. Problemet er ikke mindst regninger, der sendes centralt til kommunen og først efter flere dage ryger ud til rette betaler.

Forvaltningen skal fremover give økonomiudvalget en månedlig status på omfanget af regninger, der ikke er blevet betalt inden for 30 dage. mdbr@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: København vil ikke længere være sløv betaler Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger