Foto: Steen Brogaard/Folketinget
Foto: Steen Brogaard/Folketinget
14.01.2021 kl. 12.40

DF kræver svar fra minister om Jacob Bjerregaard

Peter Skaarup (DF) vil have social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) til at redegøre for sagen om den tidligere borgmester i Fredericia.

Social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) kommer nu til at forholde sig til den verserende sag i Fredericia, hvor tidligere borgmester Jacob Bjerregaards (S) køb af en kommunal byggegrund er genstand for en advokatundersøgelse, som skal afdække, hvad der er foregået.

Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup har stillet ministeren et skriftligt spørgsmål, hvor han kræver svar på, hvorvidt den tidligere borgmester har handlet efter loven, hvordan regeringen vil følge op på sagen og om den planlægger initiativer, der kan stoppe lignende adfærd fremover.

– Man skulle tro, der var initiativer, der forhindrer den slags, men det ser alligevel ud til, at der er noget slinger derude. Jeg forventer, at ministeren fortæller, hvordan sådan noget kan ske, og hvilke konsekvenser, det skal have. Socialdemokratiet må som parti tage stilling til, at man har en borgmester, der kræver særbehandling af forvaltningen, siger Peter Skaarup til Danske Kommuner.

Vi ved ikke, om der er foregået noget ulovligt. Hvad forventer du, at ministeren gør?

LÆS OGSÅ Kommunalt ansatte på Sjælland tilbage på arbejde 15. juni

– Hun kan sætte gang i en tilbundsgående undersøgelse. Som indenrigsminister skal hun jo tilse, at kommunerne overholder loven. Vi er nødt til at være vagthund i forhold til regeringen, og det kan ikke være rigtigt, at tingene skal foregå sådan i et veludviklet demokrati som det danske, siger Peter Skaarup.

Han har stillet spørgsmålet på opfordring fra viceborgmester i Fredericia Susanne Eilersen, der også er tidligere folketingsmedlem. mdbr@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: DF kræver svar fra minister om Jacob Bjerregaard Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger