Annemarie Zacho Broe blev hjemsendt 5. januar. Arkivfoto: Fredericia Kommune
Annemarie Zacho Broe blev hjemsendt 5. januar. Arkivfoto: Fredericia Kommune
13.01.2021 kl. 12.29

DJØF: Hjemsendelse af kommunaldirektør er ulovlig

Fredericia Kommune har ikke begrundet, hvorfor kommunaldirektør Annemarie Zacho-Broe skulle hjemsendes, mener hendes fagforbund.

Som led i undersøgelsen af den verserende sag om Fredericias tidligere borgmester Jacob Bjerregaards (S) køb af en byggegrund i kommunen, blev kommunaldirektør Annemarie Zacho-Broe 5. januar hjemsendt og fritaget for tjeneste indtil videre.

Det besluttede et enigt økonomiudvalg.

Men den beslutning er ikke tilstrækkeligt begrundet, lyder det nu fra kommunaldirektørens fagforbund, DJØF, der i et brev til Fredericia Kommune minder om, at fritagelse for tjeneste er en forvaltningsretlig afgørelse, der skal ske på et faktuelt grundlag, og at den i øvrigt skulle have været i høring

– Min klient har fortsat ikke fået oplyst grundlaget for, at hun er hjemsendt. Vi havde fået at vide, at økonomiudvalget ville overveje det videre forløb på møde i går (mandag, red.), og at det der blev besluttet blot at fastholde min klients fritagelse for tjeneste. Dette er fortsat uden yderligere uddybning. Jeg skal igen på det skarpeste tage afstand fra denne proces, skriver DJØF’s advokat Pernille Backhausen i brevet, som Fredericia Dagblad er i besiddelse af.

LÆS OGSÅ Kommunaldirektør uforstående over for politianmeldelse

Advokaten kritiserer også, at hverken DJØF, Annemarie Zacho Broe eller hun selv har set, hvilket kommissorium, der ligger til grund for den igangværende advokatundersøgelse.

Hun minder desuden også om, at Annemarie Zacho Broe slet ikke var ansat i Fredericia Kommune, da Jacob Bjerregaard tilbage i 2016 købte byggegrunden, men at hun siden har haft ”fuld fokus” på at afdække, hvad der er sket i sagen.

Fredericia Kommune har ikke ønsket at kommentere sagen med henvisning til, at der er tale om en personalesag. mdbr@kl.dk

Emneord
Jura, Navne, Forvaltning

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: DJØF: Hjemsendelse af kommunaldirektør er ulovlig Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger