Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
13.01.2021 kl. 12.54

11 kommuner gik over stregen med konsulenter på socialområdet

Det var ulovligt, da 11 kommuner lod konsulentfirmaer arbejde efter ”no cure, no pay”-princippet på socialområdet, fastslår Ankestyrelsen.

30 af landets kommuner har benyttet sig af private konsulenter på socialområdet.

Mens det er sket helt efter bogen i mere end halvdelen af tilfældene, har 11 kommuner handlet i strid med lovgivningen ved at aflønne konsulenterne efter ”no cure, no pay”-princippet – som bygger på, at konsulenten kun får betaling, hvis vedkommendes anbefalinger medfører besparelser for kommunen.

Det konkluderer Ankestyrelsen i en udtalelse efter at have gransket de 30 kommuners praksis nærmere.

Det er som sådan ikke ulovligt at aflønne konsulenterne efter den økonomiske effekt af deres anbefalinger, men kommunerne kan ikke bruge dem til at forberede afgørelser om ydelser til konkrete borgere, fordi de vil have et økonomisk incitament til at finde besparelser, skriver styrelsen i et notat.

LÆS OGSÅ Borgmester politianmelder imam

De 11 kommuner er Allerød, Favrskov, Hedensted, Hjørring, Holstebro, Kerteminde, Nordfyn, Odsherred, Rebild, Silkeborg og Stevns.

Foruden de 11 kommuner får også to yderligere kommuner kritik. De har ifølge Ankestyrelsen ikke sikret sig, at konsulenterne, som i disse tilfælde modtog en fast aflønning, har overholdt samme regler under forberedelsen af sagerne, som kommunen skulle have gjort. Her er der tale om Hjørring og Vesthimmerland. De to kommuner er blevet bedt om at genoptage sager, hvis konsulenterne har truffet afgørelser over for borgere. mdbr@kl.dk

Emneord
Social, Jura

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: 11 kommuner gik over stregen med konsulenter på socialområdet Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger