Foto: Gentofte Kommune
Foto: Gentofte Kommune
11.01.2021 kl. 10.44

Hans Toft stopper som borgmester i Gentofte

Gentoftes borgmester gennem knap 28 år takker af til maj.

Gentoftes borgmester Hans Toft (K) genopstiller ikke ved kommunalvalget til efteråret og fratræder allerede til maj.

Det oplyser Gentofte Kommune mandag i en pressemeddelelse.

Ny borgmester bliver den 58-årige tidligere håndboldspiller Michael Fenger, der har siddet i kommunalbestyrelsen siden 2009.

– Efter de mange år og i en alder af næsten 75 år ved næste valgperiodes begyndelse, så har jeg fundet det rigtigt at slippe tøjlerne og giver dem med stor glæde videre til Michael Fenger. Han vil med sin brede både erhvervsmæssige og politiske erfaring samt sine mange år som udøver og leder i Gentoftes idræts- og fritidsliv blive en både kompetent og vellidt borgmester, siger Hans Toift i pressemeddelelsen.

LÆS OGSÅ DF-kandidat kaldte SF’er for ”feltmadras”: Nu er han færdig i partiet

Hans Toft, der stammer fra Thy, blev medlem af kommunalbestyrelsen i 1990 og borgmester fra april 1993, hvor han overtog efter Birthe Philip (K). 

Under hans ledelse har Det Konservative Folkeparti manifesteret sin altdominerende position i kommunen. Efter alle syv valg, hvor Hans Toft har stået i spidsen, har partiet fået absolut flertal. I 2017 stemte over 58 procent af vælgerne konservativt. 

Michael Fenger kommer fra en stilling som økonomidirektør i et privathospital og glæder sig til de nye udfordringer.

– Det er både et privilegium og særdeles spændende at skulle være borgmester i den kommune, hvor jeg er vokset op og gennem 50 år har haft en aktiv dagligdag. Jeg glæder mig til, at jeg i min nye rolle skal fortsætte det positive og konstruktive samarbejde med min egen gruppe, de øvrige politiske grupper samt kommunens dygtige organisation. Alt med henblik på at sikre, at Gentofte fortsat skal være et godt sted at leve, bo og arbejde og fortsat udvikles med en god service og med en effektiv administration – og med lavest mulige skat, selvom vi nu er ramt af den helt urimelige, nye udligningsregning, siger Michael Fenger i pressemeddelelsen. mdbr@kl.dk

LÆS OGSÅ Tidligere borgmester melder sig ud af Venstre i protest mod borgmesterkandidat

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Hans Toft stopper som borgmester i Gentofte Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger