Foto: Steen Brogaard for Folketinget/Odense Renovation/Assens Kommune. Montage: Danske Kommuner
Foto: Steen Brogaard for Folketinget/Odense Renovation/Assens Kommune. Montage: Danske Kommuner
11.01.2021 kl. 13.35

Frafaldne DF’ere danner nyt parti i tre fynske byråd

De Lokalnationale har set dagens lys. Bag partiet står tre byrådsmedlemmer i Odense, Nyborg og Assens.

Nok er nok for Dansk Folkepartis viceborgmester og tidligere folketingskandidat i Nyborg, Carsten Kudsk.

Dråben, der fik bægeret til at flyde over for hans vedkommende, er holdningen til et byggeprojekt på Nyborg Slot. I den sag har partiets kulturordfører på Christiansborg, Morten Messerschmidt, kaldt byggeriet for et misfoster.

Sammen med to andre byrådsmedlemmer, der også begge har en fortid i Dansk Folkeparti, har han stiftet partiet De Lokalnationale. Betina S. Christiansen fra Assens Byråd forlader nu Dansk Folkeparti efter 18 år, mens byrådsmedlem i Odense Christel Gall sagde farvel til partiet i oktober i fjor. Christel Gall er formand for det nye parti.

Med i flokken er også det tidligere byrådsmedlem for Dansk Folkeparti i Kerteminde Knud Ahrenkiel, der mistede sin valgbarhed efter en betinget fængselsdom for opfordring til vold. Han er siden er flyttet til Nyborg, hvor han ifølge TV 2 Fyn agter at stille op til byrådet. Det kan han dog ikke, da han først bliver valgbar igen i august 2023 – tre år efter han modtog dommen.

LÆS OGSÅ Konkurs får rådmand til at trække sig

Politisk fokuserer De Lokalnationale først og fremmest på kommunalpolitik. Her vil partiet blandt andet sætte de ældre i centrum og arbejde for mindre centralisering. mdbr@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Frafaldne DF’ere danner nyt parti i tre fynske byråd Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger