Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
08.01.2021 kl. 09.16

Kommuner får forlænget dispensation til at hjælpe foreningsliv

Dispensationen, der tillader kommuner at udbetale støtte til foreningslivet under coronanedlukningen, er forlænget. Danmarks Idrætsforbund kalder det en "kæmpe hjælp".

Mindst frem til udgangen af februar måned kan kommuner udbetale støtte til det lokale foreningsliv, selvom aktiviteterne kører for nedsat blus eller er helt stoppet på grund af de seneste, skærpede restriktioner. Det har kulturminister Joy Mogensen (S) orienteret landets borgmestre og kulturudvalgsformænd om onsdag.

Dispensation har været gældende siden marts 2020, og med de senest udmeldte restriktioner, der strammer forsamlingsforbuddet fra ti til fem personer og desuden fjerner en række undtagelser målrettet foreningslivet, er dispensationen forlænget i indtil videre to måneder. Dog med mulighed for forlængelse. 

Det glæder Danmarks Idrætsforbund, DIF, der organiserer landets idrætsforeninger, som ofte er afhængige af kommunal støtte.

– Det er en kæmpe hjælp for vores foreninger, og jeg er meget tilfreds med, at kulturministeren handler hurtigt. Denne dispensation gør, at kommunerne kan holde hånden under foreningerne i en ellers fortvivlende situation. Og dispensationen er med til at sikre, at vi forhåbentlig også har stærke idrætsforeninger til danskerne, når vi kommer ud af mørket, siger DIF’s direktør, Morten Mølholm Hansen.

LÆS OGSÅ Evaluering: Kommunerne er blevet bedre til at tænke strategisk om idræt

Dispensationen omfatter både idrætsforeninger, aftenskoler og lignende foreninger, som på grund af forsamlingsforbuddet og de andre skærpede restriktioner er forhindret i at udføre langt de fleste af deres aktiviteter. Indtil starten af januar har der nemlig været en række undtagelser til restriktionerne, som trods alt tillod foreningslivet at fortsætte en del af deres aktiviteter. Men de undtagelser er fjernet i denne omgang.

– I en brutal tid for foreningslivet giver det håb, at regeringen bakker op med tiltag som dette. Jeg vil gerne gentage ministerens opfordring til kommunerne om at benytte de muligheder, som dispensationen giver. Samtidig vil jeg rette en tak til de mange kommuner, som på eget initiativ har lavet hjælpepakker rettet mod foreningslivet, siger Morten Mølholm Hansen.

Restriktionerne gælder indtil videre frem til 17. januar. Ifølge regeringens udmeldinger på det seneste pressemøde i den første uge af januar, er det dog sandsynligt, at restriktionerne vil blive forlænget. jki@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Kommuner får forlænget dispensation til at hjælpe foreningsliv Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger