Arkivfoto
Arkivfoto
08.01.2021 kl. 10.30

Borgmester trækker sig fra kamp om næstformandspost i Venstre

Ulrik Wilbek opgiver at blive Venstres næstformand, efter Stephanie Lose har meddelt, at hun stiller op.

Venstres formandspar bliver formentlig uden kommunalt islæt. Efter regionsrådsformand Stephanie Lose (V) har meldt sig som kandidat, har Viborgs borgmester, Ulrik Wilbek (V), valgt at trække følehornene til sig. Tidligere på ugen fortalte han ellers, at han overvejede at stille op til valget af ny næstformand i moderpartiet.

– Som jeg har sagt før, så betyder det, at jeg ikke stiller op. Jeg vil ikke i et kampvalg. Det vil være dårligt for partiet, så det gør jeg ikke, siger Ulrik Wilbek til TV Midtvest.

Næstformandsposten er blevet ledig, efter Inger Støjberg (V) trak sig kort før nytår efter længere tids samarbejdsvanskeligheder med formand Jakob Ellemann-Jensen (V).

Venstre skal vælge deres nye næstformand på et ekstraordinært landsmøde den 24. januar. Indtil videre er regionsrådsformand og formand for Danske Regioner, Stephanie Lose, den eneste kandidat.

LÆS OGSÅ Konkurs får rådmand til at trække sig

– Hvis Venstres medlemmer vælger mig som næstformand, er det min hensigt at koncentrere mig om at arbejde aktivt og engageret på de indre linjer i vores parti med både organisation og politik, og så vil jeg overlade til formanden og folketingsgruppen at tegne Venstres politiske linje i medierne, har hun sagt til TV Midtvest. jki@kl.dk

Emneord
Navne

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Borgmester trækker sig fra kamp om næstformandspost i Venstre Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger