Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
07.01.2021 kl. 13.16

Aarhus vil trække politianmeldelse af TV2 tilbage

Aarhus Kommune har besluttet at trække politianmeldelse af TV2 tilbage efter en ny juridisk vurdering. Kommunen anmeldte TV2 efter tv-stationen havde lavet skjulte optagelser på et plejehjem i kommunen til en dokumentar. Udsendelsen afdækkede horrible forhold på et aarhusiansk plejehjem.

Aarhus Kommune vil ikke længere have politiet til at kigge på TV2's skjulte optagelser på et lokalt plejehjem. Det sker efter kommunens jurister endnu engang har vurderet grundlag for politianmeldelsen af fire TV2-journalister, der stod bag dokumentaren Plejehjemmene bag facaden. Den afdækkede ringe forhold på Aarhus-plejehjemmet Kongsgården og på et plejehjem i Randers.

Ifølge TV2 Østjylland, der har talt med formanden for sundheds- og omsorgsudvalget i Aarhus Kommune, Peder Udengaard (S), skal magistraten tage stilling til, om politianmeldelsen skal trækkes tilbage. Men indstillingen til magistratsmødet mandag er, at anmeldelsen trækkes tilbage.

– Den juridiske vurdering, som kommunen laver, har ændret sig. Som byrådsmedlemmer er vi ikke jurister – vi må lægge os op af juristernes vurdering. Og så har det ændret sig, at Østjyllands Politi har meddelt, at det vil have indflydelse på den videre vurdering af, om der skal rejses tiltale eller ej, hvis vi trækker politianmeldelsen, siger Peter Udengaard til TV2 Østjylland.

I september sidste år trak Randers Kommune deres politianmeldelse tilbage. Selvom begge kommuner nu har opgivet politianmeldelserne, så er det op til politiet, om de vil frafalde sigtelserne af de fire journalister, der står bag dokumentaren. Det vil dog indgå i politiets vurdering, at begge kommuner har trukket deres anmeldelse tilbage. jki@kl.dk

LÆS OGSÅ Medie: Nødbekendtgørelse på social- og sundhedsområdet er på vej

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Aarhus trækker politianmeldelse af TV2 tilbage Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger