Foto: Fredericia Kommune
Foto: Fredericia Kommune
06.01.2021 kl. 15.25

Kommunaldirektør fritaget for tjeneste efter orientering om advokatundersøgelse

Fredericias kommunaldirektør er fritaget for tjeneste indtil videre. Det har kommunens økonomiudvalg besluttet efter en orientering om en igangværende advokatundersøgelse.

Opdateret onsdag 6/1-2021 kl. 16.05 med kommentar fra viceborgmester Susanne Eilersen (DF)

Fredericias kommunaldirektør Annemarie Zacho-Broe er fritaget for tjeneste indtil videre. Det oplyser Fredericia Kommune i en kortfattet pressemeddelelse i dag onsdag.

Beslutningen om at fritage topchefen for tjeneste indtil videre er taget af økonomiudvalget, efter det har modtaget en orientering om en igangværende advokatundersøgelse, der blev startet før jul.

– Vi afventer p.t. yderligere oplysninger i sagen, inden vi træffer en beslutning om næste skridt. Koncerndirektør for Børn- og Unge, Camilla Nowak Kirkedal, har sagt ja til at være fungerende kommunaldirektør indtil videre, siger borgmester Steen Wrist (S) på vegne af Økonomiudvalget.

LÆS OGSÅ Direktører for hele livet

Det fremgår ikke af kommunens pressemeddelelse, hvad advokatundersøgelsen handler om, eller hvorfor udvalget finder det "hensigtsmæssigt" at fritage kommunaldirektøren for tjeneste.

– Da der er tale om en igangværende advokatundersøgelse og en personalesag, har Fredericia Kommune ikke yderligere kommentarer til sagen, står der i pressemeddelelsen.

Inden jul blev de to viceborgmestre Susanne Eilersen (DF) og Ole Steen Hansen (S) sat i spidsen for arbejdet med at få ekspederet en redegørelse af forløbet omkring kommunens grundsalg til nu tidligere borgmester Jacob Bjerregaard videre til vurdering hos to eksterne advokatvirksomheder.

Susanne Eilersen bekræfter over for Nyhedsmagasinet Danske Kommuner, at det er orienteringen om den advokatundersøgelse, der har ledt til at kommunaldirektøren er fritaget for tjeneste.

LÆS OGSÅ Ny velfærdschef i Fanø

– Det drejer sig om advokatundersøgelsen af grundsalg til borgmesteren, håndtering af aktindsigtsanmodninger og andre forhold som Horten (advokatvirksomhed, red.) måtte blive opmærksomme på. Den undersøgelse har vi fået en delstatus på Økonomiudvalgsmødet i går, som redegør for, hvor langt Horten er kommet med undersøgelsen, siger Susanne Eilersen.

Men Horten må have fundet noget i materialet, som leder til, at kommunaldirektøren bliver fritaget for tjeneste?

– Ja, det siger jo lidt sig selv, at de også fortæller os, hvordan de ser på det, de har fundet indtil videre. Men det er en personalesag, så jeg kan ikke komme nærmere ind på det, siger Susanne Eilersen. jki@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Kommunaldirektør fritaget for tjeneste mens advokatundersøgelse er igang Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger