Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
05.01.2021 kl. 15.19

Nye restriktioner mod coronaudbrud: Men daginstitutioner forbliver åbne

Statsminister Mette Frederiksen har tirsdag eftermiddag udmeldt nye restriktioner. Forsamlingsforbuddet strammes, og der skal være færre kunder i supermarkedet. Men daginstitutionerne forbliver åbne.

Risikoniveauet i Danmark hæves til niveau fem, der er det højeste niveau. Det sker i dag tirsdag, hvor statsminister Mette Frederiksen (S) udmelder nye restriktioner. Myndighederne vurderer nemlig, at der er så udbredt smitte i samfundet, at der er risiko for, at behandlingskapaciteten på landets sygehuse overstiges.

Først og fremmest indebærer de nye restriktioner, at forsamlingsforbuddet sænkes til fem personer, siger Mette Frederiksen.

– Det er en meget kraftig appel frem til 17. januar. Bliv mest muligt hjemme. Arbejd hjemmefra, hvis du kan. Undgå at mødes med andre personer end din husstand og dine allernærmeste, siger Mette Frederiksen.

Årsagen til de nye stramninger skal findes i udbredelsen af en mutation af coronavirus, der stammer fra Storbrittanien. Den er ikke farligere end andre mutationer, siger Mette Frederiksen, men den smitter hurtigere.

LÆS OGSÅ Kommuner får navne på smittede borgere

– Får vi ikke smitten under kontrol, vil flere blive smittet og flere vil dø. Derfor er vi i en alvorlig situation, siger statsministeren.

I de seneste dage har flere partier og organisationer krævet, at daginstitutionerne bliver lukket for at stoppe smittespredning. Det har regeringen hidtil afvist, og på dagens pressemøde understregede Mette Frederiksen igen, at vuggestuer og børnehaver vil forblive åbne, så folk kan få passet deres børn, mens de selv arbejder.

– Det er sundhedsmyndighedernes vurdering, at det stadig er forsvarligt at holde åbent. Mange har brug for at få passet deres børn. Og vi har brug for – selvom vi står et kritisk sted – at så mange som muligt arbejder. Enten hjemmefra eller ved fysisk fremmøde. Men det er klart, at der på dette område er en løbende vurdering af, om indsatsen er tilstrækkelig, siger hun.

Statsministeren oplyser desuden, at alle de plejehjemsbeboere, som har ønsket det, vil være vaccineret med den første af to doser på fredag i denne uge.

LÆS OGSÅ Kommuner er klar til at modtage sygehuspatienter

De nye restriktioner gælder indtil videre frem til 17. januar. Det kan dog ifølge statsministeren blive nødvendigt at forlænge dem. jki@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Nye restriktioner mod coronaudbrud: Men daginstitutioner forbliver åbne Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger