Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
05.01.2021 kl. 12.08

Koncerndirektør fritaget for tjeneste indtil byråd kan tage stilling til fyring

Udvalgspolitikere på Bornholm har fritaget koncerndirektør Claus Stensgaard Jensen for tjeneste. Lækket e-mailkorrespondance blotlægger strid mellem direktører.

Medlemmerne af økonomi-, erhvervs- og planudvalget i Bornholms Regionskommune har mandag aften valgt at fritage koncerndirektør Claus Steensgaard Jensen for tjeneste. Det oplyser kommunen.

I en kortfattet pressemeddelelse skriver Bornholms Regionskommune, at udvalget har besluttet at indstille til kommunalbestyrelsen at samarbejdet med koncerndirektøren skal ophøre. Det skal kommunalbestyrelsen tage stilling til på det kommende møde i denne måned.

Indtil lokalpolitikerne kan stemme om koncerndirektørens ansættelsesforhold er han fritaget for tjeneste.

Årsagen er ifølge pressemeddelelsen, at udvalgsmedlemmerne ønsker en anden profil til den fremadrettede ledelse af Bornholms Regionskommune.

LÆS OGSÅ Koncerndirektør fyret efter stridigheder

Claus Steensgaard Jensen er en del af den tre personer store direktion, der udover koncerndirektøren også tæller kommunaldirektøren og en servicedirektør.

Ifølge en e-mailkorrespondance mellem koncerndirektøren og kommunaldirektøren, som Bornholms Tidende har offentliggjort, mener Claus Steensgaard Jensen, at det er kommunaldirektøren, der med den nyvalgte borgmester Thomas Thomas Thors (S) opbakning har bedt udvalget om at indlede en afskedigelsessag.

E-mailkorrespondancen blotlægger en længere strid mellem de to direktører om den såkaldte Snorrebakkesag – et kuldsejlet anlægsprojekt, der skulle flytte en del af kommunens administration til nye bygninger uden for Rønne.

I mailkorrespondancen skriver Claus Steensgaard Jensen, at han ad flere omgange har gjort indsigelser mod økonomien i det kuldsejlede anlægsprojekt, og at han har været uenig i beslutninger om at tilbageholde sagsakter som lokalpolitikere og presse har bedt om at få udleveret. Dem vil han nu udlevere til kommunalbestyrelsen på dens møde i aften tirsdag, skriver han.

– Indtil nu har jeg ageret loyalt, men det er klart, at jeg må slå fra mig, når jeg indstilles til afskedigelse med den begrundelse, at jeg har passet mit arbejde, skriver han. jki@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Koncerndirektør fritstillet indtil byråd kan tage stilling til fyring Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger