Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
04.01.2021 kl. 11.08

Plejecentre ramt af omfattende coronaudbrud: Svært at stå inde for pleje og omsorg

I både Aarhus og Guldborgsund er plejecentre hårdt ramt af coronaudbrud blandt både beboere og ansatte. I Aarhus er et demensafsnit så hårdt ramt, at der mangler faglært personale til at tage sig af beboerne.

Mens vaccinerne bliver kørt ud til landets plejecentre og forhåbentlig skal stoppe smittespredningen og beskytte de ældre borgere, er to plejecentre særdeles hårdt ramt af coronaudbrud.

I Aarhus Kommune er 62 personer på Plejehjemmet Demenscentrum blevet konstateret smittede, og konstitueret demenschef i Aarhus Tina Grove kalder over for TV2 Østjylland situationen for kaotisk.

– Jeg har svært ved at stå inde for den pleje og omsorg, vi kan give vores demensramte borgere, som vilkårene er lige nu. Vi mangler faglært personale, der kan varetage plejen af vores borgere på forsvarlig vis, siger Tina Grove til TV2 Østjylland.

Blandt de 62 smittede er 41 ansatte og 21 beboere. Den første medarbejder blev testet positiv før jul, og siden har smitten bredt sig blandt de ansatte og beboerne.

LÆS OGSÅ Fagborgmester: Ugentlige test i ældreplejen er ikke nok

Også i Guldborgsund Kommune er et plejecenter hårdt ramt. Ifølge en pressemeddelelse fra kommunen er 32 beboere og 30 medarbejdere i skrivende stund smittede med COVID-19.

– Det er en alvorlig og ulykkelig situation med så mange smittede på Kildebo Plejecenter, og mine tanker går til beboerne, medarbejdere og deres familier. Jeg er dog glad for, at det er lykkes at friholde demensafsnittet Kildehuset. Her er ingen smittede borgere. Ligeledes glæder det mig, at 10 borgere, som har været syge med COVID-19, nu er erklæret raske, siger Ida Byrge Sørensen, der er chef for Center for Sundhed og Omsorg i Guldborgsund Kommune.

Plejecentret Kildebo har 60 beboere og omkring 70 ansatte. Det vil sige, at næsten halvdelen af beboerne og de ansatte er smittet.

– I samarbejde med Styrelsen for Patientsikkerhed arbejder vi på højtryk for at få stoppet smittespredningen og for at beskytte borgere og medarbejdere. Da situationen er alvorlig, må vi flytte medarbejdere fra andre plejecentre og hjemmeplejegrupper til at hjælpe på Kildebo. Der udvises en fantastisk fleksibilitet, og alle hjælper til, så vi kan lykkes med opgaverne, siger Ida Byrge Sørensen. jki@kl.dk

LÆS OGSÅ Kommuner i gang med vaccination af ældre, hjemmeboende borgere
Emneord
COVID19, Ældre, Sundhed

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Plejecentre ramt af omfattende coronaudbrud: Svært at stå inde for pleje og omsorg Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger