Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
04.01.2021 kl. 12.27

Kommunal hjemmepleje ramt af corona: Skærer i hjælp til ældre

Brøndby Kommune har set sig nødsaget til at skære i hjælpen til de ældre, fordi coronasmitte blandt medarbejderne tærer på ressourcerne.

Brøndbys borgmester Kent Magelund (S) gav mellem jul og nytår grønt lys til, at kommunens hjemmepleje kan skære ned på borgeres ydelser, hvis de ikke er strengt nødvendige. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Hjemmeplejen mangler nemlig ressourcer, fordi flere medarbejdere er smittede med coronavirus. I det ene af Brøndbys tre byområder, Brøndby Øster, er fire ud af tolv medarbejdere i hjemmeplejen sygemeldt på grund af coronavirus. Ifølge TV2 Lorry, der har talt med kommunens social- og sundhedsudvalgsformand, Per Jensen (S), betyder det, at ældre, der får hjælp til rengøring to gange om ugen, kan risikere at må nøjes med en ugentlig rengøring.

Desuden kigger kommunen på, om personale fra 21 aflastningspladser til hjemmeboende demente ældre kan flyttes til andre funktioner.

– Det er et stort puslespil, vi har sat i gang, og hvor vi kigger på, hvordan vi kan flytte brikkerne rundt på bedst mulig vis, siger udvalgsformanden til TV2 Lorry.

LÆS OGSÅ Fagborgmester: Ugentlige test i ældreplejen er ikke nok

Den personlige pleje og hjælp til mad og medicin fortsætter ifølge kommunen som hidtil, og hjemmeplejen skal foretage en konkret vurdering i hvert enkelt tilfælde, hvor de overvejer at skære ned på ydelser, der ikke er absolut nødvendige.

Brøndby Kommune er blandt de kommuner i landet, der har mest udbredt coronasmitte blandt borgerne. jki@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Kommunal hjemmepleje ramt af corona: Skærer i hjælp til ældre Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger