Foto: Greve Kommune
Foto: Greve Kommune
04.01.2021 kl. 19.19

Borgmester raser over kommunalt finansieret coronaindkvartering: De kører ræs og går på indkøb i City2

Coronasmittede borgere, der er indkvarteret på hotel for kommunale penge, overholder ikke deres karantæne. Det skriver Greve-borgmester i et brev til en række borgmesterkollegaer, som hun beder om opbakning til at inddrage regeringen.

Shopping i indkøbscentret City2, gaderæs på parkeringspladsen og festligheder. Det foregår ifølge Greves borgmester, Pernille Beckmann (V), på Zleep Hotel i Høje Taastrup, hvor otte forskellige kommuner i hovedstadsområdet har betalt for indkvartering for coronasmittede borgere, der ikke kan isolere sig i eget hjem. Og nu beder Pernille Beckmann sine borgmesterkollegaer om opbakning til at løfte sagen op på ministerniveau. Det skriver hun i et brev til de andre syv borgmestre.

– Jeg har hørt om isolerede borgere, der holder fest på værelserne. Andre opfører sig, som om de er på ferieophold og spiser deres mad i hotellets restaurant eller går på shopping i City2. Nogle kører ræs på parkeringspladsen, og listen over uansvarlig adfærd er vist endnu længere, skriver Pernille Beckmann i brevet, som hun har offentliggjort på sin Facebook-side.

Kommunerne er forpligtede til at sikre indlogering til coronasmittede borgere, der af den ene eller anden grund ikke kan isolere sig i deres eget hjem eller finde en anden løsning. For eksempel hvis de bor relativt mange mennesker på relativt lidt plads. 

Det har Greve, Ballerup, Gladsaxe, Furesø, Gentofte, Egedal, Herlev og Lyngby-Taarbæk løst blandt andet ved at leje sig ind på Zleep Hotel i Høje Taastrup.

LÆS OGSÅ Kommuner får navne på smittede borgere

Men borgernes adfærd er altså slem i sådan en grad, at kommunerne har fået ekstraudgifter, skriver Pernille Beckmann.

– Deres egoistiske og hensynsløse adfærd betyder, at vi nu er nødt til at betale for, at der også kommer vagter på hotellet. Jeg har ikke ord for, hvor vred jeg er over den opførsel. Det er respektløst over for det samfund, som betaler for deres ophold, og så udgør de samtidig en regulær smitterisiko i forhold til andre mennesker på hotellet og i området, skriver hun.

Hun vil have problemerne stoppet, skriver hun til borgmesterkollegaerne.

– Ballademagernes adfærd er så grov, at vi bliver nødt til at få den stoppet. Og jeg må sige, at jeg er provokeret over, at vores skattekroner nu skal bruges til at betale for vagter – udover de penge samfundet allerede bruger på deres værelse og forplejning, skriver Pernille Beckmann og fortsætter:

LÆS OGSÅ Kommuner er klar til at modtage sygehuspatienter

– For at få det stoppet vil jeg foreslå, at vi retter en samlet henvendelse til regeringen, hvor vi præsenterer problemet og foreslår en løsning. Mit bud på en løsning er, at de hensynsløse borgere får en regning på opholdet og udgifter til vagter. jki@kl.dk

Emneord
COVID19, Sundhed

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Borgmester raser over kommunalt finansieret coronaindkvartering: De kører ræs og går på indkøb i City2 Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger