Jonatan Schloss bliver ny direktør for Komponent. Foto: PLO
Jonatan Schloss bliver ny direktør for Komponent. Foto: PLO
26.02.2021 kl. 15.04

Direktør udpeget for Komponent

Nuværende direktør i Praktiserende Lægers Organisation (PLO), Jonatan Schloss, bliver direktør for det nyoprettede udviklingscenter Komponent, som KL og COK har oprettet.

51-årige Jonatan Schloss skal være direktør for Komponent. Det oplyser KL i en pressemeddelelse fredag.

Komponent er et nyoprettet udviklingscenter, som KL og COK står bag. Komponent skal, når det officielt går i luften den 1. april, tilbyde rådgivning, kompetenceudvikling og efteruddannelse og være med til at understøtte kommunernes udvikling, som det hedder på Komponents hjemmeside.

Den opgave skal Jonatan Schloss altså stå i spidsen for.

– Komponent skal være omdrejningspunktet for ledelsesudvikling i kommunerne og skabe en rød tråd fra ledelsesopgaven til de efteruddannelsestilbud og den kompetenceudvikling, som kommunerne har brug for. Med Jonatan Schloss får vi en stærk ledelsesmæssig og strategisk kompetence i spidsen til at starte den nye virksomhed op og tænke alle roller og kompetencer forfra. Vi har meget store ambitioner med Komponent, og vi ser derfor meget frem til samarbejdet med den nye direktør, siger formand for Komponents bestyrelse, Kristian Wendelboe, der til daglig er KL’s administrerende direktør.

LÆS OGSÅ Hjemsendt Fredericia-chef fratræder

Jonatan Schloss har en baggrund som hospitalsdirektør på Frederiksberg Hospital, direktør i Falck og direktør i SKAT. Han har desuden været kontorchef i KL på børne- og kulturområdet i fire år fra 2001 til 2005.

– For mig er det en unik chance for at være med til at udvikle ledelse og kompetenceudvikling i kommunerne og på de store velfærdsområder. God ledelse og kompetente medarbejdere er jo oplagt en af nøglerne til at håndtere de mange dilemmaer og det ressourcepres, som kommunerne oplever. Vi må jo nok forvente, at en af de væsentligste veje til bedre velfærd i fremtiden går gennem bedre ledelse og de rette kompetencer, da ikke mange af os er lykkedes med at finde pengetræet i baghaven. Godt nok har coronapengetræet blomstret i et års tid, men snart bliver det fældet, og ressourcerne bliver endnu mere knappe end før, siger Jonatan Schloss om sit nye arbejde.

Og netop i Komponent kan den opgave løses, siger Jonatan Schloss.

– Ved at fusionere COK, KLK og Ledelsespolitik tror jeg, at KL har lagt fundamentet til at gøre noget ved det. Nu er det op til medarbejderne i Komponent – og jeg selv – om vi kan gøre os tilstrækkeligt interessante og relevante for kommunerne at bruge. Lykkes vi med det, kommer Komponent til at gøre en forskel på den velfærd, som borgerne kommer til at opleve i fremtiden, siger han.

LÆS OGSÅ Favrskov henter chef i nabokommunen

Jonatan Schloss tiltræder som Komponents direktør den 1. april.

Tidligere direktør for COK, Hanne Bak Lumholt, fratræder sin stilling i forbindelse med etableringen af Komponent. Det meddelte KL og Komponent fredag. jki@kl.dk

Emneord
Navne, Ledelse, KL

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Direktør udpeget for Komponent Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger