Arkivfoto
Arkivfoto
24.02.2021 kl. 14.29

Dropper sigtelse mod borgmester

Midt- & Vestsjællands Politi har droppet sigtelsen mod Solrøds borgmester, Niels Hörup.

Solrøds borgmester, Niels Hörup (V), er ikke længere sigtet for at have videregivet fortrolige oplysninger og for at have overtrådt et navneforbud. Det skriver sn.dk.

Niels Hörup blev i juli sidste år politianmeldt af tidligere byrådsmedlem Jane Noer (V) og hendes mand. De mente, at borgmesteren til et budgetseminar for Venstres byrådsgruppe havde brudt sin tavshedspligt ved at videregive fortrolige oplysninger, og at han desuden havde brudt det navneforbud, der var nedlagt i en verserende sag ved Retten i Roskilde mod Jane Noer.

Dengang afviste Niels Hörup anklagen, og nu har Anklagemyndigheden altså valgt at droppe sigtelsen.

– Det, der har været substansen i anmeldelsen efter min mening, er en ulykkelig privatsag. Når det er sagt, så er jeg både lettet og glad for at være renset i denne sag, siger Niels Hörup til sn.dk.

LÆS OGSÅ Politiker har fået nok: Anmelder borger bag Facebook-side for injurier
FOR ABONNENTER

Jane Noer blev fundet skyldig i at have slået sine børn hårdt på skulderen igennem en længere årrække og blev i Landsretten idømt seks måneders fængsel heraf fire måneder betinget og 100 timers samfundstjeneste. Det var mens sagens gik ved byretten, at Jane Noer mente, at Niels Hörup havde forbrudt sig mod retsplejelovens paragraffer om navneforbud.

Ifølge Niels Hörup har politiet afhørt ham selv og en række byrådsmedlemmer inklusiv hele Venstres byrådsgruppe og er altså nået frem til, at der ikke er noget at komme efter.

Jane Noer mistede efter landsretsdommen sin valgbarhed og måtte udtræde af byrådet. jki@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Dropper sigtelse mod borgmester Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger