Arkivfoto
Arkivfoto
23.02.2021 kl. 17.11

Økonomichef fritaget for tjeneste

Fredericia Kommune har tirsdag besluttet at fritage økonomi- og personalechefen for tjeneste indtil videre.

Fredericia Kommune har besluttet sig for at fritage økonomi- og personalecef Tommy Abildgaard for tjeneste indtil videre. Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse tirsdag eftermiddag.

Fritagelsen kommer i forlængelse af arbejdet med en igangværende advokatundersøgelse om tidligere borgmester Jacob Bjerregaards (S) grundkøb i kommunen. Advokatundersøgelsen og "sideløbende interne undersøgelser" gør, at Fredericia finder det hensigtsmæssigt at fritage økonomichefen for tjeneste indtil videre.

– Vi er i forbindelse med egne undersøgelser, sideløbende med advokatundersøgelsen, blevet opmærksomme på forhold indenfor økonomiområdet, der skal undersøges yderligere. Derfor kan økonomi- og personalechefen ikke være på arbejde imens. Vi drager pt. ingen konklusioner, men afventer det samlede resultatet af undersøgelserne, siger fungerende kommunaldirektør Camilla Nowak Kirkedal i pressemeddelelsen

Da der er tale om en igangværende advokatundersøgelse og personalemæssige forhold, oplyser Fredericia Kommune, at den ikke har yderligere kommentarer til sagen.

LÆS OGSÅ Direktør udpeget for Komponent

I starten af januar i år blev kommunaldirektør Annemarie Schou Zacho-Broe fritaget for tjeneste. Det skete efter et eksternt advokatfirma havde afleveret en midlertidig status på en undersøgelse af grundsalg til borgmesteren, håndtering af aktindsigtsanmodninger og andre forhold, som viceborgmester Susanne Eilersen (DF) forklarede i den forbindelse.

Mens det var kommunens økonomiudvalg, der besluttede at fritage kommunaldirektøren for tjeneste, så er det ifølge Fredericia Dagblad i dette tilfælde forvaltningen, der har truffet beslutningen om at fritage Tommy Abildgaard for tjeneste. Byrådet og økonomiudvalget er derefter blevet orienteret om tjenestefritagelsen. jki@kl.dk

Emneord
Navne, Ledelse

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Økonomichef fritaget for tjeneste Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger