Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
23.02.2021 kl. 11.16

Her er eksperternes vurdering: Restriktioner for skoler og foreningsliv kan lempes

De nuværende restriktioner bør forlænges frem til 5. april, vurderer regeringens eksperter, der dog også foreslår en række lempelser regionalt og nationalt allerede fra 1. marts.

Afgangselever fra folkeskoler i 20 kommuner i Nord- og Vestjylland kan komme tilbage på skolebænken 1. marts.

Det er blandt anbefalingerne fra regeringens eksperter, der har foretaget en vurdering af mulighederne for at lempe de nuværende restriktioner. Det skriver Sundhedsministeriet på sin hjemmeside. De konkrete lempelser skal dog forhandles på plads blandt Folketingets partier i de kommende dage.

I første omgang foreslår indsatsgruppen på baggrund af ekspertvurderinger, at der kan ske lempelser fra den 1. marts for de ældste elever på en række uddannelsesinstitutioner.

– Indsatsgruppen indstiller for landsdelene Vestjylland og Nordjylland, at alle afgangselever i grundskoler samt på ungdomsuddannelser og voksenuddannelser kommer tilbage med 50 procents fremmøde under forudsætning af test to gange om ugen, lyder det i Sundhedsministeriets pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ Bornholm melder sig klar til elever på mandag

Desuden foreslår indsatsgruppen, at alle efterskoleelever kan komme tilbage på skolerne under særlige smitteforebyggende tiltag.

For hele landet foreslår indsatsgruppen, at butikker på op til 5.000 kvadratmeter, som ikke ligger i storcentre, kan genåbne, ligesom udendørs kulturinstitutioner kan genåbnes, hvis det ledsages af krav om negativ test.

Dertil kan forsamlingsforbuddet hæves fra fem til 20 personer for idræts- og foreningsaktiviteter, der foregår udendørs i organiseret regi.

Mens hele landet altså med ekperternes vurdering fortsat skal være underlagt en lang række restriktioner, så ser det anderledes ud for Bornholms vedkommende. Her er smitten så lav, at eksperterne foreslår en markant mere omfattende genåbning.

LÆS OGSÅ Borgmestre: Næppe afgangselever i skolerne på mandag

Her foreslås det, at alle skoleelever på uddannelser kan vende tilbage, ligesom liberale serviceerhverv kan genåbnes.

Den bornholmske genåbning er dog under en lang række forudsætninger. Der anbefales ugentlige test af alle bornholmere og to ugentlige test af lærere i grundskolen samt afgangsklasser i grundskolen. Dertil skal der være krav om negativ test for at rejse til og fra Bornholm med færge eller fly, mens kunder i de liberale serviceerhverv skal fremvise negativ test ellre fuldført vaccination.

Folketingets partier skal i dag tirsdag drøfte lempelser af restriktionerne på baggrund af eksperternes anbefalinger. Onsdag forventes regeringen at udmelde de konkrete planer. jki@kl.dk

Emneord
COVID19, Sundhed, Skoler

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Her er eksperternes vurdering: Restriktioner for skoler og foreningsliv kan lempes Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger