Regionerne og Forhandlingsfællesskabet har indgået OK21-forlig. Foto: Colourbox
Regionerne og Forhandlingsfællesskabet har indgået OK21-forlig. Foto: Colourbox
22.02.2021 kl. 09.07

Regionsansatte får 5,02 procent i OK-forlig

De 142.000 ansatte i regionerne får 5,02 procent i lønstigning over de næste tre år. Der blev også penge til organisationsforhandlingerne i et forlig, der ligner det kommunale.

Lørdag middag blev Forhandlingsfællesskabet med sygeplejerskernes Grete Christensen i spidsen og Danske Regioner med Anders Kühnau (S) for bordenden enige om et treårigt forlig for de ansatte i regionerne. Aftalen lægger sig tæt op ad aftalerne på det statslige og det kommunale område med 5,02 procent i lønstigninger og fokus på arbejdsmiljø og seniorer.

Regionernes Anders Kühnau, der som formand for Regionernes Lønnings- og Takstnævn forhandler for arbejdsgiverne, er ganske tilfreds med aftalen.

– Med penge til både generelle lønstigninger og en række indsatser rettet mod attraktive regionale arbejdspladser, mener jeg, at det er lykkedes os at lande en god aftale, der er til gavn for både medarbejdere og patienter, siger Anders Kühnau, der også er regionsrådsformand i Midtjylland.

Grete Christensen, formand for Dansk Sygeplejeråd og forhandlingsleder på det regionale område for Forhandlingsfællesskabet, pegede på sikringen af reallønnen som det vigtigste.

LÆS OGSÅ Forlig: 500.000 kommunalt ansatte får ny overenskomst

– Det er lykkedes os at lande en aftale for de næste tre år, der sikrer reallønnen for alle ansatte og en videreførelse af reguleringsordningen, så lønudviklingen i regionerne følger med den private lønudvikling. Det er et tilfredsstillende resultat i lyset af omstændighederne, sagde Grete Christensen.

Også på regionernes område lå coronakrisen som en skygge over forhandlingerne, lød det fra Grete Christensen.

– Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det har været nogle svære forhandlinger, præget af Corona og den deraf følgende usikkerhed om økonomien. Under de givne forudsætninger, er dette resultat det bedst opnåelige, siger forhandlingslederen.

Der blev desuden afsat 0,45 procent til organisationsforhandlingerne, der efter planen skal være afsluttet i løbet af februar måned. jki@kl.dk

LÆS OGSÅ Efter første politiske møde: Den økonomiske ramme skiller parterne

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Regionsansatte får 5,02 procent i OK-forlig Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger