Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
22.02.2021 kl. 12.50

Efter borgmestermøde: Kommuner skal stå for test i grundskolen

Dagens møde mellem regeringen og landets borgmestre gav ingen konkret information om genåbningen. Det kommer først onsdag. Regeringen oplyste dog, at kommunerne kommer til at stå for test i grundskolen, når ny teststrategi skal udrulles.

Kommunerne skal stå for test i grundskolerne, når regeringens teststrategi bliver udrullet i den nærmeste fremtid. Det var ifølge flere borgmestre konklusionen på dagens møde mellem landets borgmestre og regeringen, hvor der ikke blev løftet sløret for genåbningsplaner. De kommer først onsdag.

Viborgs borgmester, Ulrik Wilbek (V), skriver på sin Facebook-side en kort opdatering efter mødet.

– Dagens informationsmøde om genåbning af samfundet med de forskellige ministre konkluderede, at der fra 1. marts skal testes to gange ugentligt i Danmark. Her i Viborg Kommune vil der blive etableret 2 nye teststeder – et i Karup og et i Bjerringbro. Det bliver kommunens ansvar at teste på grundskolerne (fra 0.-10. klasse.) også fri- og privatskoler. De mobile teststeder, som ikke har været den store succes bliver skåret kraftigt ned, skriver Ulrik Wilbek.

Flere borgmestre havde op til mødet forhåbninger om, at regeringen ville give indblik i dens planer for genåbning af samfundet. Det blev det ikke til ifølge Ulrik Wilbek.

LÆS OGSÅ Nu skal skoleelever tilbydes selvtest

– Der vil på onsdag komme en udmelding om, hvad der skal åbnes – såvel regionalt som nationalt. Her i Region Midtjylland står vi godt, da vi er den region med lavest smitte. Specifikt for Viborg Kommune ligger vi på 4. uge med et af de laveste smittetryk i landet. Vi afventer med spænding onsdagens udmelding, skriver Ulrik Wilbek.

Halsnæs' borgmester, Steffen Jensen (S) siger til dr.dk, ligeledes, at der ikke blev givet nogle løfter fre regeringens side på borgmestermødet.

– Der var mange, der stillede spørgsmålet, og svaret var, at de (regeringen, red.) havde fået nogle beregninger, som de ville gå i gang med at kigge på i morgen og overmorgen – og så vil de melde ud til os alle, hvordan genåbningen skal være, men de kunne ikke love noget, siger Steffen Jensen.

I dagene op til mødet har både statsminister Mette Frederiksen (S) og sundhedsminister Magnus Heunicke (S) luftet tanker om genåbningen.

LÆS OGSÅ Borgmester: Automatiseret nedlukning virker ikke

Søndag oplyste Mette Frederiksen på sin facebookside i et opslag ledsaget af et skovtursbillede med sin mand Bo, at regeringen kigger på analyser.

– Næste uge (denne uge, red.) kommer til at handle om, hvordan vi forsvarligt kan udfase nogle flere af restriktionerne. Måske regionalt. Mere om det i morgen, når eksperterne har regnet på tallene og mulige scenarier, skrev Mette Frederiksen. 

I skrivende stund mandag middag har Mette Frederiksen ikke udmeldt yderligere om genåbningen.

Magnus Heunicke luftede ligeledes søndag en flig af regeringens genåbningsplaner.

LÆS OGSÅ Udskældt model for nedlukning skal revurderes

– Vi skal forberede os på, at noget af genåbningen bliver landsdækkende, og andet bliver regionalt. Og så skal vi være klar til hurtige lokale nedlukninger, som vi netop nu gør i forbindelse med udbrud i Ishøj og Kolding, skrev sundhedsministeren.

Ifølge regeringen vil den onsdag i denne uge melde ud, hvorvidt der kan lempes på restriktionerne og hvilke restriktioner, der skal forlænges efter den 28. februar. jki@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Efter borgmestermøde: Kommuner skal stå for test i grundskolen Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger