Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
12.02.2021 kl. 10.30

Skole i Kolding sender alle hjem efter smitteudbrud

Få dage efter skolestart får et stort udbrud af coronasmitte Kolding Kommune til at sende samtlige 500 elever og alle ansatte hjem.

Det blev en kort fornøjelse for de yngste elever på Munkevængets Skole i Kolding, der i mandags vendte tilbage til skolen.

Et stort smitteudbrud på skolen betyder, at den øverste ledelse i Kolding Kommune og kommunens krisestab sidst på dagen torsdag besluttede at lukke skolen helt ned og sende samtlige elever og medarbejdere hjem. Der er i øjeblikket i alt 16 smittede elever og lærere, hvoraf flere har den britiske variant B117.

– Vi er nødt til at stoppe den her smittekæde, siger børne- og uddannelsesdirektør i Kolding Kommune Michael Petterson til JydskeVestkysten.

Også al nødundervisning og nødpasning på skolen er aflyst i såvel skolen og i SFO'en.

LÆS OGSÅ Adelskov: Drop nu de nationale test

Alle bør testes

Smitteudbruddet har især ramt medarbejdere i modtageklasserne og en udskolingsklasse. Munkevængets Skole har siden nytår haft flere elever til at gå i skole fysisk, da mange af skolens elever får særlig sprogstøtteundervisning.

Kolding Kommune ringer nu til alle forældre til børn, der er vurderet til være nære kontakter til en af de smittede elever eller medarbejdere på skolen. Og da skolen har en høj andel af elever med anden etnisk baggrund end dansk, sørger kommunen for, at alle sprog er repræsenteret i informationsmaterialet, fortæller Michael Petterson til JydskeVestkysten.

Skolen vil nu blive grundigt rengjort, og en mobil testenhed vil besøg skolen på lørdag. Kommunen opfordrer alle medarbejdere og elever til at blive testet. gij@kl.dk 

Emneord
COVID19, Skoler

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Skole i Kolding sender alle hjem efter smitteudbrud Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger