Foto: Pressefoto
Foto: Pressefoto
12.02.2021 kl. 12.00

Privatskoler og kommuner i dialog om kviktest af lærere

Sundhedsministeriet har afklaret hjemmelsgrundlagt, så kommunerne kan give en hånd med, når personalet på privat- og friskoler skal kviktestes.

Mens kommunerne har fået ansvaret for at sikre, at lærere, pædagoger og andre ansatte på landets folkeskoler kan blive testet for coronavirus to gange om ugen, er det de frie grundskolers eget ansvar at teste deres egne medarbejdere.

Det opdeling har dog vakt en del kritik, og privat- og friskolernes foreninger har tidligere på ugen udtrykt behov for hjælp til at gennemføre kviktests af deres medarbejdere.

Men da privat- og friskoler hører under staten, har kommunerne ikke haft hjemmel i lovgivningen til at teste på de private skoler. Nu er afklaringen af hjemmelsgrundlaget faldet på plads i Sundhedsministeriet, og kommunerne kan derfor indgå et samarbejde med de privat- og friskolerne om opgaven.

Det vækker tilfredshed hos KL’s formand Jacob Bundsgaard (S).

LÆS OGSÅ Nu kan du afbryde selvisolation tidligere: Det lover godt for arbejdspladserne

– Det er godt, at de friskoler og kommuner, der allerede har fundet en vej til at få kviktestet personalet på skolerne lokalt, nu kan gøre det med hjemmel i lovgivningen. Der er også flere steder, hvor man har indledt dialog om testsamarbejde, men netop har afventet denne afklaring, før man sætter gang i det konkrete arbejde med oplæring og selve testopgaven, siger Jacob Bundsgaard.

KL’s formand håber, at man lokalt kan få skabt et godt samarbejde mellem kommunerne og privat- og friskolerne.

– Det er oplagt at få lavet et samarbejde med privat- og friskolerne, og jeg vil opfordre til at få et godt samarbejde op at køre. Det er naturligvis privat -og friskolernes medarbejdere og dermed også deres ansvar, men vi vil i kommunerne gerne give en hånd med, siger Jacob Bundgaard. gij@kl.dk 

Emneord
COVID19, Skoler

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Privatskoler og kommuner i dialog om kviktest af lærere Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger