Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
11.02.2021 kl. 11.30

Halmproducenter klar med alternativ til at lukke forbrændingsanlæg

De lukningstruede forbrændingsanlæg ville kunne fungere i flere år, hvis de begyndte at fyre med halm, lyder det fra Danske Halmleverandører.

Ti ud af landets 23 forbrændingsanlæg skal lukke, hvis KL’s såkaldte lukkeliste føres ud i livet. Den udspringer af en politisk aftale, som en bred vifte af partier blev enige om sidste sommer.

Blandt de lukningstruede er også en række nyere anlæg, eksempelvis Argo i Roskilde, hvilket har fået en række borgmestre til at protestere.

De får nu opbakning fra en ny kant. Organisationen Danske Halmleverandører anerkender, at affaldsmængden er faldende som følge af øget genvandendelse, men derfor behøver man ikke lukke værkerne. I stedet kan man supplere med halm, så kapaciteten udnyttes, lyder forslaget.

– Det her er en mulighed for samfundet at få så meget grøn energi som overhovedet muligt for pengene. Halmen ligger som overskud ude på markerne, så det her ligger jo lige til højrebenet, siger Erik Engholm Poulsen, formand for Danske Halmimportører, til mediet Effektivt Landbrug.

LÆS OGSÅ Grønne organisationer efterlyser plan: Drikkevandet er truet

Fredag ventes Energistyrelsen at komme med sin vurdering af fremtiden for forbrændingsanlæggene. mdbr@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Halmproducenter klar med alternativ til at lukke forbrændingsanlæg Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger