Brøndbyvester Boulevard skifter navn til Kjeld Rasmussens Boulevard. Foto: Brøndby Kommune
Brøndbyvester Boulevard skifter navn til Kjeld Rasmussens Boulevard. Foto: Brøndby Kommune
11.02.2021 kl. 12.41

Borgmesterlegende får opkaldt vej efter sig

Tidligere borgmester i Brøndby Kjeld Rasmussen (S) får opkaldt central vej efter sig.

Nu skulle det hele være faldet på plads. Efter en byrådsbeslutning og en høringsperiode har kommunalbestyrelsen i Brøndby nemlig i går onsdag truffet en endelig beslutning om at opkalde den centrale Brøndbyvester Boulevard efter den tidligere borgmester Kjeld Rasmussen (S). Den vil i fremtiden komme til at hedde Kjeld Rasmussens Boulevard.

Forslaget var allerede i byrådet i september sidste år, hvor kommunalbestyrelsesmedlemmer stemte for at arbejde for at opkalde vejen efter Kjeld Rasmussen. Siden var forslaget i høring, og nu er den endelige beslutning altså truffet.

– Kjeld har haft en kæmpe betydning for Brøndby som en visionær og slagkraftig borgmester. Derfor er det oplagt, at han skal have en vej opkaldt efter sig. Der har været diskussionen om, at det bliver et langt navn og faktisk Danmarks længste vejnavn. Men det passer simpelthen så godt til Kjeld. For Kjeld var ikke en mand, som gik i små sko. Han kæmpede indædt for, at vi kunne få Danmarks længste flagstang i Brøndby. Og han er den længst siddende borgmester i historien. Derfor er det helt oplagt at mindes Kjeld med det længste vejnavn, lyder det fra borgmester Kent Magelund (S).

Kjeld Rasmussen, der gik bort i maj 2018, var borgmester i Brøndby i næsten 40 år. Vejen, som nu skal bære Kjeld Rasmussens navn, løber fra Brøndby Rådhus i nord til Brøndby Strand i syd. Den passerer blandt andet Brøndby Stadion, hvor fodboldklubben Brøndby IF holder til. Vejen skifter navn den 1. juni 2021. jki@kl.dk

LÆS OGSÅ Kommune vil opkalde boulevard efter legendarisk borgmester
Emneord
Navne, Veje og broer

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Borgmesterlegende får opkaldt vej efter sig Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger