Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
09.02.2021 kl. 15.00

Herning og Tønder åbner for alle besøg på plejehjem

Lave smittetal betyder, at der nu kan indføres normale tilstande på plejecentrene i Herning og Tønder Kommune.

"Det har været en lang og hård periode – men nu er den heldigvis slut: Fra i dag tirsdag 9. februar ophæves alle besøgsrestriktioner på plejecentrene i Herning Kommune. Dermed kan alle nu frit besøge de ældre på centrene", lyder det i en pressemeddelelse fra Herning kommune. 

– Nu er beboerne på vores plejecentre færdigvaccineret, ligesom rigtig meget af vores frontpersonale er det. Samtidig har vi den seneste tid kunnet se, at smittetrykket i Herning Kommune er lavt. Derfor har vi i dag modtaget besked fra Styrelsen for Patientsikkerhed om, at vi kan ophæve besøgsrestriktionerne, hvilket vi naturligvis gør med det samme, siger Anne Marie Søe Nørgaard (V), formand for Social- og Sundhedsudvalget i Herning Kommune. 

Den seneste lange periode har hver enkelt beboer kun kunnet modtage besøg af tre faste besøgspersoner, og maksimalt to ad gangen.

 – Mange ældre og deres pårørende har oplevet den seneste tids restriktioner som meget begrænsende og belastende, siger Anne Marie Søe Nørgaard, der roser både ældre, pårørende og personale for at have udvist stor tålmodighed i en svær periode.

LÆS OGSÅ Solrøds vaccine-indsats i fransk tv

Også i Tønder Kommune slipper plejecentrene af med de midlertidige besøgsrestriktioner, der blev indført den 3. november. Og det vækker glæde hos borgmester Henrik Frandsen (Lokal).

– Det har været en barsk omgang med de ekstra begrænsninger særligt hen over jul. Det har bestemt ikke været let for vores ældre og sårbare, og det har gjort mig trist at tænke på. Derfor er det en enorm lettelse at høre, at stramningerne fra november nu er blevet ophævet, siger han.

Restriktionerne for besøg på plejecentrene i de to kommuner er derfor nu efter de generelle regler, det vil sige med forsamlingsforbud på fem personer, afstand på to meter, god hygiejne og hensigtsmæssig adfærd.gij@kl.dk 

 

LÆS OGSÅ KL: Det er ikke os, der skriver Sundhedsstyrelsens retningslinjer
Emneord
COVID19, Ældre

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Herning og Tønder åbner for alle besøg på plejehjem Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger