Jobcentret i Holstebro. Foto: Holstebro Kommune
Jobcentret i Holstebro. Foto: Holstebro Kommune
01.01.0001

Holstebro byder ind med løsning på Arne-pension

I et brev til Folketingets beskæftigelsesordførere peger Holstebros Arbejdsmarkedsudvalg på, hvordan retten til tidlig pension kan finansieres.

Holstebro kan finansiere ret til tidlig pension både til Arne og hans kone og løfte beskæftigelsesindsatsen. Sådan lyder det i et brev fra kommunens Arbejdsmarkedsudvalg til Folketingets beskæftigelsesordførere. Brevet indeholder 14 forslag til, hvordan Arne-pensionen, som fra 2022 giver mennesker med lange arbejdsliv ret til at trække sig tidligere tilbage fra arbejdsmarkedet, kan finansieres. Der er nemlig lagt op til, at aftalen om ret til tidlig pension blandt andet skal finansieres gennem besparelser på landets jobcentre, men hvor pengene konkret skal findes i jobcentrene, er det, Holstebro nu kommer med et bud på.

Forslagene har som omdrejningspunkt at skabe et bedre og mere sammenhængende borgerforløb på jobcentrene. Derfor lægger Holstebro op til, at Folketinget ser på, hvordan man kan nytænke rehabiliteringsforløb, og hvordan man kan skabe mere gennemsigtige sygedagpengeforløb. Derudover foreslår Arbejdsmarkedsudvalget i kommunen også, at man giver de borgere, der kan, mulighed for at interagere direkte med og give input til kommunens sagssystemer.

En række af de 14 forslag går desuden på at forenkle en stribe regler på beskæftigelsesområdet. Det skal ifølge Arbejdsmarkedsudvalget give en bedre bundlinje og kvalificere borgerens vej til arbejdsmarkedet. Det gælder blandt andet, hvor ofte og hvordan Jobcenteret skal afholde samtaler med borgerne, og hvordan en harmonisering af ydelser og lovgivning kan give et bedre flow i sagsbehandlingen og for eksempel reducere skift af sagsbehandlere.

– Forslagene handler i bund og grund om at frigøre ressourcer, så jobcentrets medarbejdere har bedre rammer til at skabe løsninger sammen med vores borgere. Samtidig giver vi her et bud på, hvordan den kommunale beskæftigelsesindsats kan medfinansiere, at de borgere, der har været længst på arbejdsmarkedet, har mulighed for at trække sig tidligere tilbage. Nu håber vi naturligvis, at vores forslag vil indgå i de politiske forhandlinger, siger Lars Stampe (S), der er formand for Arbejdsmarkedsudvalget, i en pressemeddelelse. antj@kl.dk

LÆS OGSÅ Ny viden
FOR ABONNENTER

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Holstebro byder ind med løsning på Arne-pension Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger