Foto: Guldborgsund Kommune
Foto: Guldborgsund Kommune
04.02.2021 kl. 10.30

Flere inddrages i undersøgelse af ulovlig instruks

Økonomiudvalget i Guldborgsund Kommune er blevet enige om at lade KL’s nye udviklingscenter Komponent stå for en uvildig undersøgelse af en ulovlig instruks i Guldborgsund.

Det bliver KL’s nye udviklingscenter Komponent, der skal stå for at undersøge sagen om den ulovlige instruks, som kommunens centerchef for Familie & Forebyggelse, Mads Larsen, gav i en mail til en række medarbejdere, hvor han bad medarbejderne om at spare 100.000 kroner på hver sagsstamme.

Det har Guldborgsund Kommunes økonomiudvalg besluttet, skriver Lolland-Falsters Folketidende. Økonomiudvalget har også besluttet, at undersøgelsen skal omfatte flere kommunale medarbejdere, end der først var lagt op til. Nu skal mellem fem og 10 personer, herunder kommunaldirektør Søren Bonde, deltage i undersøgelsen.

Sagen om den ulovlige instruks kom frem, da en ansat anonymt tippede Ankestyrelsen om mailen fra centerchefen. Instruksen blev godt nok trukket tilbage, men havde altså allerede fået Ankestyrelsens opmærksomhed. Herefter har Guldborgsund sat sig for, at en uvildig undersøgelse skal kaste lys over sagen, og her har Komponent budt ind på opgaven.

Af Komponents tilbud fremgår det, at Komponent vil ”klarlægge væsentlige omstændigheder op til udmeldingen og den efterfølgende tilbagetrækning af instruksen og herunder også, hvordan kommunikationen til medarbejderne på myndighedsområdet sædvanligvis foregår,” skriver Lolland-Falsters Folketidende. Ankestyrelsen har bedt kommunen selv redegøre for den lovmæssige del af sagen.

LÆS OGSÅ Guldborgsund undersøger ulovlig instruks
FOR ABONNENTER

– Nu må vi se, hvad den uvildige undersøgelse siger, og så skal vi endegyldigt have løst de problemer, vi kan se, der har været i den afdeling i en del år, fordi mængden af tunge sager har været støt stigende, siger borgmester John Brædder (G) til det lokale medie. antj@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Flere inddrages i undersøgelse af ulovlig instruks Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger