Foto: Frederiksberg Kommune
Foto: Frederiksberg Kommune
03.02.2021 kl. 07.00

Markant profil forlader Liberal Alliance

Laura Lindahl repræsenterer fremover Det Konservative Folkeparti i Frederiksberg Kommunalbestyrelse. Hun går også efter genvalg for sit nye parti.

Efter lidt over syv år som folkevalgt og 12 år som medlem af Liberal Alliance har kommunalbestyrelsesmedlem og tidligere folketingsmedlem Laura Lindahl nu forladt partiet.

Tirsdag meldte hun sig ud – og meldte sig derefter ind i Det Konservative Folkeparti, som hun fremover vil repræsentere i kommunalbestyrelsen på Frederiksberg.

Det oplyser hun selv til Nyhedsmagasinet Danske Kommuner.

– Da jeg sad til budgetforhandlinger tilbage i efteråret og kunne mærke, at jeg brændte mere for at få flere pædagoger i daginstitutionerne end for at sænke skatten, da vidste jeg, at jeg hører hjemme hos de konservative og ikke længere i Liberal Alliance, siger Laura Lindahl om partiskiftet.

LÆS OGSÅ Kort nyt
FOR ABONNENTER

Frem til sidste folketingsvalg var Laura Lindahl også medlem af Folketinget, men hun røg ud, da partiet gik massivt tilbage efter dets ultimative krav om lettelser af topskatten.

Allerede i februar sidste år meldte hun ud, at hun ikke ville genopstille for Liberal Alliance, og i et interview med Nyhedsmagasinet Danske Kommuner i september sagde hun, at meget har ændret sig, siden hun blev aktiv i politik.

– Liberal Alliance er i dag ikke det parti, det var, da jeg forelskede mig i det i 2009 med Anders Samuelsen i spidsen. Det er et andet parti, som man på ny skal committe sig på. Samtidig har mit liv også ændret sig – jeg har fået børn og lever et andet liv med mindre tid til egne interesser og ændrede prioriteter. Partiet står i en svær situation, hvor det skal bygge sig selv op fra bunden. Igen. Det spurgte jeg mig selv, om jeg var klar til. Og om jeg havde lyst til, sagde hun dengang.

Når hun nu vælger at genopstille alligevel – men altså for Konservative – skyldes det, at hun her oplever, at man arbejder for mere pragmatiske løsninger.

LÆS OGSÅ Nye Borgerlige-kandidat: Sæt borgmesterens løn ned med 25 procent

– Der er en balance mellem personlig frihed, ansvar for fællesskabet og ansvar for hinanden. Lige præcis den balance, der kendetegner Frederiksberg, siger hun.

Senest har Laura Lindahl markeret sig som modstander af Ole Birk Olesens (LA) forslag om at bedømme social- og sundhedspersonalet med henblik på at give de bedste medarbejdere mere i løn. Det er et ”dårligt forslag af mange årsager,” skrev Laura Lindahl på Facebook og høstede opbakning fra LA-byrådsmedlemmerne Emil Blücher fra Solrød, Jeppe Lindberg fra Køge og Anja Daugaard fra Vejle.

Beslutningen om at forlade Liberal Alliance havde hun dog allerede truffet, inden hun afviste Ole Birk Olesens forslag.

Laura Lindahl bliver det 12. konservative medlem af Frederiksberg Kommunalbestyrelse. Borgmester Simon Aggesen (K) er således kun ét mandat fra at gå til valg med et absolut flertal bag sig. mdbr@kl.dk

LÆS OGSÅ Pelle Dragsted går ind i kommunalpolitik

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Markant profil forlader Liberal Alliance Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger